16:40 14.02.2014

Компанії Hyundai Rotem буде виставлено серйозні штрафні санкції - Азаров

2 хв читати
Компанії Hyundai Rotem буде виставлено серйозні штрафні санкції - Азаров

Україна має намір виставити штрафні санкції компанії Hyundai Rotem за проблеми в роботі десяти потягів, сказав екс-прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Я тільки що переговорив із міністром транспорту. Наступного тижня збереться авторитетна комісія, до якої увійдуть наші найкращі фахівці, а також фахівці південнокорейської компанії. Буде розглянуто питання усунення дефектів, і тоді стане ясно, коли буде відновлено експлуатацію цих потягів", - написав він на своїй сторінці в мережі Facebook.

М.Азаров зазначив, що звернувся з проханням до міністра (міністр інфраструктури Володимир Козак - ІФ), щоб той обов'язково надав відповідну інформацію.

"За цим епізодом південнокорейській компанії буде виставлено серйозні штрафні санкції, ми всі прагнутимемо якнайшвидше відновити швидкісне сполучення цими поїздами", - зазначив екс-прем'єр.

Як повідомлялося, виявлена технічна несправність одного з потягів "Інтерсіті+" призвела до того, що компанія Нyundai Rotem спільно з УЗШК 12 лютого вирішили з метою безпеки пасажирів тимчасово припинити експлуатацію всіх десяти потягів.

Комплексний технічний огляд електропоїздів здійснять корейські фахівці.

Як уточнив перший заступник голови "Укрзалізниці" Микола Сергієнко, йдеться про несправність тримальної конструкції кузова потяга. Він також повідомив, що потяги можуть повернутися в експлуатацію цього місяця.

Для заміни потягів Нyundai на маршруті Київ-Харків планується тимчасово задіяти двосистемні потяги Skoda і потяги локомотивної тяги "Україна-2" виробництва Крюківського вагонзаводу, на інших маршрутах - потяги з локомотивною тягою сформовано з СВ і купейних вагонів.

"Укрзалізниця" спростувала інформацію, що з'явилася у деяких ЗМІ, про неякісне обслуговування потягів Hyundai Rotem.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА