17:07 17.02.2014

Прокуратура почала звільняти від кримінальної відповідальності учасників масових акцій в Україні

2 хв читати

Прокуратури Запорізької, Миколаївської та Волинської областей почали виконувати вимоги закону про звільнення від кримінальної відповідальності учасників масових акцій.

Так, згідно з повідомленнями на офіційному сайті Генеральної прокуратури України, прокуратура Волинської області закрила кримінальне провадження за фактом блокування військової частини внутрішніх військ МВС України в Луцьку.

У Запорізькій області прокуратура своєю постановою закрила кримінальне провадження за фактом блокування проїжджої частини проспекту Леніна. Також група процесуальних прокурорів готує клопотання про звільнення 49 осіб, підозрюваних у спробі захоплення будівлі Запорізької облдержадміністрації та організації масових заворушень.

Прокуратура Миколаївської області, у свою чергу, закрила кримінальне провадження за фактом публічних закликів до захоплення приміщення Миколаївської облдержадміністрації.

Як повідомлялося, закон про амністію для всіх учасників масових заворушень в Україні набув чинності 17 лютого.

"Зазначений закон вводиться в дію з 17 лютого 2014 року й передбачає звільнення від кримінальної відповідальності та покарання осіб, які вчинили в період 27 грудня 2013 року по 2 лютого 2014 року злочини, передбачені статтею 1 цього закону, закриття відповідних кримінальних проваджень, а також звільнення від адміністративної відповідальності осіб, до яких застосовано адміністративний арешт", - зазначено в повідомленні Генпрокуратури.

Умовою набуття чинності цим законом було звільнення захоплених раніше адміністративних будівель, зокрема приміщень обласних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, Київської міськадміністрації, а також розблокування вулиці Грушевського в Києві.

Ці умови було виконано 16 лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА