11:36 19.02.2014

Сім'ї постраждалих гірників у Макіївці отримають матдопомогу - Арбузов

2 хв читати
Сім'ї постраждалих гірників у Макіївці отримають матдопомогу - Арбузов

Сім'ям по страждалих унаслідок аварії на шахті "Північна" в Макіївці (Донецька обл.) буде надано матеріальну допомогу, заявив в. о. прем'єр-міністра України Сергій Арбузов.

"Люди не повинні залишатися наодинці зі своєю бідою. Потерпілим має бути надано всю необхідну медичну допомогу, а їхнім сім'ям має бути надано відповідну матеріальну допомогу", - сказав він, відкриваючи засідання уряду в середу в Києві.

С.Арбузов також висловив співчуття сім'ям загиблих і постраждалих в аварії гірників.

"Унаслідок вибуху смертельно травмовані семеро гірників, дев’ятеро перебувають у лікувально-профілактичних закладах Донецька і Макіївки. Причини аварії буде з'ясовано найближчим часом. За дорученням президента було створено оперативно-слідчу комісію, яку очолив віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко. Чекаємо на результати розслідування", - додав він.

С.Арбузов також доручив виконувачам обов’язків віце-прем'єра Олександру Вілкулу та Ю.Бойку, в. о. міністра охорони здоров'я Раїсі Богатирьовій та профільному міністру тримати ситуацію на особистому контролі.

Як повідомлялося, вибух метану на шахті "Північна" в Макіївці стався ввечері 17 лютого в конвеєрному штреку східної корінної розвантажувальної лави західної панелі одного з пластів.

Семеро гірників загинули, дев'ятеро дістали травм різного ступеня тяжкості і госпіталізовані до лікарень Донецька і Макіївки. Тіла загиблих знайдено і піднято на поверхню. Шахта тимчасово не працює. Нині на шахті триває дегазація аварійної виробки.

Загалом на момент вибуху в шахті працювали 87 гірників.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА