13:58 20.02.2014

Макеєнко бере під особисту відповідальність життєдіяльність Києва - сайт КМДА

2 хв читати

Голова Київської міської державної адміністрації Володимир Макеєнко заявляє, що прийняв рішення вийти з лав Партії регіонів і бере особисту відповідальність за життєдіяльність міста Києва.

"Я, Володимир Макеєнко звертаюся особисто до Вас, пане президенте, та до керівників силових структур. Події, що відбуваються сьогодні у столиці України – це трагедія всього українського народу. Я відповідально повідомляю, що готовий зробити все можливе для припинення братовбивства та кровопролиття в серці України – на майдані Незалежності. Людське життя має бути найвищою цінністю в нашій державі і ніщо не може суперечити цьому принципу", - йдеться в заяві В.Макеєнка до президента України, оприлюдненій на сайті КМДА в четвер удень.

"На підтвердження своїх слів я прийняв рішення вийти з лав Партії регіонів та взяти особисту відповідальність за життєдіяльність міста Києва", - наголосив він.

В.Макеєнко запропонував кожному народному депутатові незалежно від партійного квитка стати живим ланцюгом між "громадянами України у формі та громадянами України в цивільному одязі" заради припинення бойових дій і кровопролиття.

"Моя найвища мета – зберегти людські життя українців. Я виконуватиму обов’язки голови Київської міської державної адміністрації доти, доки мені довіряє народ України", - йдеться в заяві.

В.Макеєнка призначено головою КМДА указом президента України Віктора Януковича 25 січня. Водночас із цієї посади указом глави держави звільнено Олександра Попова, якого раніше було відсторонено від обов'язків голови КМДА за обвинуваченням у тому, що він віддав розпорядження про силовий розгін мирної демонстрації на Майдані в ніч на 30 листопада.

Водночас В.Макеєнко досі є народним депутатом від фракції Партії регіонів, оскільки Верховна Рада ще не припинила його повноважень. Він також очолює парламентський комітет з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА