19:31 25.02.2014

Асоціація правників України закликає під час реформування держорганів діяти у рамках законів та Конституції

2 хв читати

Асоціація правників України (АПУ) констатує втрату довіри людей до органів державної влади, правоохоронних органів, судів і закликає під час їх реформування діяти у рамках законів та Конституції.

"Висловлюючи свою активну позицію та засуджуючи грубі порушення закону й прав людини, Асоціація правників України неодноразово надавала правову оцінку подіям, які відбувалися в країні впродовж останніх місяців. АПУ безумовно підтримує прагнення щойно сформованої влади якнайшвидше стабілізувати ситуацію в державі, зупинити насилля, кровопролиття, сепаратистські настрої, притягнути до кримінальної відповідальності осіб, винних у порушенні прав людини", - зазначено в заяві асоціації.

Водночас АПУ наполягає на чіткому дотриманні вимог Конституції та законів України представниками органів державної влади, правоохоронними органами та суддями.

"Процес формування, реформування, поточної діяльності органів державної влади, правоохоронної та судової систем має стати взірцем дотримання як вимог чинного законодавства, так і принципів демократичного суспільства, європейських цінностей. Сподіваємося, що Верховна Рада України, як безпосередній представник інтересів народу, буде демонструвати повагу до верховенства права", - йдеться в заяві АПУ.

При цьому юристи зазначають, що так звана "революційна доцільність" у жодному разі не може бути виправданням будь-яких порушень Конституції, встановлених чинним законодавством норм та процедур.

"За подіями в Україні зараз спостерігає весь світ, тому ухвалення будь-яких рішень, які в подальшому можуть бути поставлені під сумнів або скасовані, є неприпустимим. Тільки неухильне дотримання закону при ухваленні будь-яких рішень та публічність цього процесу дозволить відновити довіру до влади і запровадити нові принципи здійснення державної політики", - зазначено в заяві.

Асоціація правників України - провідна юридична спільнота, що об'єднує більше ніж 4 тис. юристів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА