11:55 23.03.2014

Турчинов вимагає звільнення командира військової частини в Бельбеку та припинення провокацій з боку російських військовослужбовців

2 хв читати

Виконувач обов'язків президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов вимагає звільнити командира військової частини в Бельбеку полковника Юрія Мамчура і припинити провокації з боку Збройних сил Російської Федерації, повідомляє прес-служба в. о. глави держави.

О.Турчинов зазначив, що контингент Російської Федерації, розташований у Криму, продовжує провокації, шантаж, залякування і викрадення українських громадян і військовослужбовців, які несуть свою службу на території півострова. "Сьогодні вночі викрали справжнього офіцера, патріота полковника Ю.Мамчура", - сказав він, зазначивши, що українська влада вимагає негайно звільнити полковника та припинити провокації і спроби захоплення українських військових частин.

"Ми вимагаємо зупинити агресію проти України та наших громадян", - сказав в. о. президента.

Крім того, як зазначає прес-служба, у зв'язку з повторенням викрадень українських військових після попереднього звільнення заручників О.Турчинов "дав наказ відповідним службам розпочати комплекс заходів належного реагування".

Як повідомлялося, російські військові та "кримська самооборона" в суботу почали штурмувати територію Севастопольської бригади тактичної авіації в Бельбеку. За допомогою чотирьох БТР-80 вони виламала ворота і прорвалися на територію військової частини. Українські військовослужбовці були змушені здати зброю в кімнату зберігання зброї та під державний гімн України залишили військову частину. Під час штурму постраждали представник ЗМІ та український військовослужбовець.

Згодом дружина командира бази полковника Ю.Мамчура розповіла, що чоловік зателефонував їй і повідомив, що заарештований, і що його везуть до військової в'язниці в Севастополі. Після цього телефонний зв'язок з ним обірвався.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА