13:33 23.03.2014

Кличко заявляє, що Мамчур перебуває у в'язниці в Севастополі, і звільнити його - справа честі

2 хв читати

Звільнити командира авіабази в Бельбеку полковника Юлія Мамчура, затриманого російськими військовими, із в'язниці Севастополя - сьогодні справа честі та державницької позиції, заявляє лідер партії "УДАР" Віталій Кличко.

Як повідомляє прес-служба "УДАРу", за словами лідера партії, українська влада повинна використати всі засоби - від дипломатичних до будь-яких можливих у цій ситуації. "Сьогодні треба задіяти всі механізми, щоб звільнити полковника Мамчура - українського патріота і мужню людину. За ці страшні тижні в Криму Юлій Мамчур став взірцем військової честі та вірності Україні. Саме тому російські вояки і заарештувати його - щоб прибрати одного з авторитетних серед українських військових командира, щоб зламати бойовий дух і рішучість українських вояків як у Криму, так і в усій армії. І продемонструвати, що українська влада не дбає про захисників Вітчизни та кидає їх напризволяще", - зазначив В.Кличко.

При цьому він нагадав про свою позицію, що необхідно вивести українських військовослужбовців із півострова. "Ми повинні продемонструвати, що Україна опікується долею кожного патріота, який не зрадив і готовий боротися за свою країну до кінця. Тому потрібно негайно зберегти життя і честь усіх українських військових і їхніх родин і забезпечити виведення їх на місця дислокації на материк. Усі інші розмови - це державна зрада і кроки до знищення української армії", - наголосив В.Кличко.

Як повідомлялося, російські військові та "кримська самооборона" в суботу почали штурмувати територію Севастопольської бригади тактичної авіації в Бельбеку. За допомогою чотирьох БТР-80 вони виламала ворота і прорвалися на територію військової частини. Українські військовослужбовці були змушені здати зброю в кімнату зберігання зброї та під державний гімн України залишили військову частину. Під час штурму постраждали представник ЗМІ та український військовослужбовець.

Згодом дружина командира бази полковника Ю.Мамчура розповіла, що чоловік зателефонував їй і повідомив, що заарештований, і що його везуть до військової в'язниці в Севастополі. Після цього телефонний зв'язок з ним обірвався.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА