16:42 23.03.2014

Командира української військової частини в Бельбеку Мамчура звільнено, але його місцезнаходження наразі не відоме - ЗМІ

2 хв читати

У Криму звільнено командира української військової частини в Бельбеку Юлія Мамчура, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Юлій Мамчур сьогодні вранці вже на волі, його відпустили з військової в'язниці, куди вчора полковника відвезли російські солдати", - цитує одного з командирів військової частини в Бельбеку майора Валерія Піковця журналіст телеканалу.

Водночас, за даними телеканалу, невідомо, де саме він перебуває - його телефон не відповідає з суботи.

Сайт Центру журналістських розслідувань інформує, що голова кримського медіацентру Міноборони Владислав Селезньов не має цієї інформації: "Не можу ні підтвердити, ні спростувати. Мої джерела не знають".

Водночас дружина Ю.Мамчура Лариса спростовує повідомлення про звільнення свого чоловіка й зауважує, що її чоловік не виходив на зв'язок із вечора суботи, коли встиг повідомити, що його везуть до Севастополя. Крім того, за словами Л.Мамчур, такої людини, як майор В.Піковець, на військовій базі в Бельбеку немає.

У спільноті Крим-SOS у соціальній мережі Facebook також повідомляється, що Ю.Мамчур досі не виходив на зв'язок. "За інформацією сайта Бельбек Мамчура не звільнили. Нам підтвердили це в телефонній розмові з ними: "Наразі, 23 березня о 15:20, командир не вийшов на зв'язок ні зі своєю дружиною, ні зі своїми офіцерами", - йдеться в повідомленні.

Портал gordonua.com із посиланням на екс-омбудсмена Ніну Карпачову повідомляє, що Ю.Мамчур наразі перебуває на гауптвахті Чорноморського флоту Росії. "З Юлієм Мамчуром ми були на постійному зв'язку. За п'ять хвилин до початку штурму, 22 березня о 18.05, він мені зателефонував. Я йому сказала: найголовніше - зберегти життя і вийти гідно з українськими символами. Але після штурму його забрали, нібито на переговори. О 21.30 після зустрічі з командувачем ЧФ РФ Вітком його незаконно затримали, наразі він перебуває на гауптвахті Чорноморського флоту Росії, на вулиці Бакинській", - сказала Н.Карпачова в коментарі виданню.

Як повідомлялося, 22 березня базу українського військового аеродрому в Бельбеку, де дислокується 204-а бригада тактичної авіації, захопив російський спецназ. Українських солдатів закидали світлошумовими гранатами, вхідні ворота проломили БТРи.

Також російські військові заарештували командира 204-ої бригади тактичної авіації військової частини в Бельбеку Ю.Мамчура та відправили його до в'язниці в Севастополі. Разом з ним у полон потрапив заступник командувача ВМС ЗС України Ігор Воронченко.

Українська влада вимагає негайно звільнити полковника Ю.Мамчура та інших військовополонених, а також припинити провокації та спроби захоплення українських військових частин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА