18:34 25.03.2014

Пропонований проект бюджету Євробаскету-2015 обґрунтований - Лубківський

2 хв читати
Пропонований проект бюджету Євробаскету-2015 обґрунтований - Лубківський

Директор турніру Євробаскет-2015 Маркіян Лубківський заявляє, що пропонований проект бюджету турніру є реалістичним та обґрунтованим.

"Ми представили міністру (молоді та спорту України Дмитру Булатову - ІФ) бюджет турніру, який становить EUR22 млн. Це проект бюджету, а не бюджет, який, як сказав міністр, потребує аудиту. Я готовий пояснити, як проводити турнір, і які для цього потрібні кошти. У мене є великі сумніви, що за EUR10 млн можна провести чемпіонат Європи з баскетболу", - сказав він на прес-конференції в Києві у вівторок.

М.Лубківський зазначив, що Євробаскет-2013 у Словенії обійшовся в EUR15 млн і проводився на п'яти готових аренах. "Ми запропонували для семи арен, щодо яких ми не знаємо, чи будуть вони готові та в якому стані їх буде нам передано", - зазначив він.

Напередодні міністр молоді і спорту Д.Булатов заявив, що видатки державного бюджету України на проведення Євробаскету-2015 буде суттєво скорочено: " У бюджеті грошей на проведення турніру немає. Гроші на проведення Євробаскету поділяються на дві складові: це кошти на вирішення інфраструктурних і різних репутаційних питань, які планувалися у розмірі 5,5 млрд грн, їх буде скорочено до 1,2 млрд грн".

Він зазначив, що половина цієї суми призначена для виплати відсотків за кредитами для інвесторів, які будують арени, по 200 млн грн - на реконструкцію київського Палацу спорту та арени "Метеор" у Дніпропетровську.

Друга коштів, що виділяються на підготовку до чемпіонату, - це близько EUR20 млн, які призначені для оргкомітету з проведення Євробаскета-2015, що є дочірньою структурою Федерації баскетболу України. За його словами, цю суму можна буде скоротити наполовину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

Польща продовжить абонплату за надані термінали Starlink - віцепрем'єр Федоров

Парламент Естонії запропонував Естонській православній церкві порвати з Московським патріархатом

Пожежа на "Хімрезерві" не призвела до погіршення якості повітря - голова Кіровоградської ОВА

Зеленський: Президент Литви підтвердив свою участь у Саміті миру у Швейцарії та висловив готовність активно сприяти участі інших країн

Суд засудив ухилянта до трьох років позбавлення волі - прокуратура

МСЕК встановлюватиме ступінь втрати працездатності та інвалідності військовослужбовців на підставі рішення ВЛК - МОЗ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА