17:06 08.09.2009

Депутат Богословська звернеться до Генпрокуратури та Секретаріату президента у зв'язку із заявами глави СБУ про незаконність розміщення її плакатів у Криму

3 хв читати
Депутат Богословська звернеться до Генпрокуратури та Секретаріату президента у зв'язку із заявами глави СБУ про незаконність розміщення її плакатів у Криму

Народний депутат України Інна Богословська має намір звернутися до Секретаріату президента та Генеральної прокуратури України у зв'язку із заявами глави СБУ Валентина Наливайченка щодо незаконності розміщення в Криму її біг-бордів.

Як розповіла І.Богословська у вівторок на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна", "фактично глава СБУ скоїв кілька службових злочинів". "Перше – він присвоїв собі функції президента України. Робити попередження від імені держави має право виключно президент України", - сказала І.Богословська, коментуючи попередження В.Наливайченка місцевій владі про неприпустимість розміщення в Севастополі та Сімферополі плакатів з антидержавними закликами.

"Тому жоден орган місцевої влади не може і не повинен реагувати на такі протизаконні заклики глави СБУ", - висловила переконання депутат.

Крім того, як стверджує І.Богословська, глава СБУ порушив закон про рекламу, який, за словами депутата, забороняє органам влади при видачі дозволу на розміщення реклами втручатися у форму та зміст зовнішньої реклами. "Отже, глава СБУ фактично закликає державних службовців порушувати закон про рекламу", - наголосила депутат.

Також політик висловила подив, що В.Наливайченко назвав заклики на її плакатах антидержавними "без вироку суду, без порушеної кримінальної справи".

"Ми бачимо сьогодні, що абсолютно заангажований глава СБУ став знову знаряддям політичних сил у боротьбі з конкурентами. Безумовно. З цих питань я подаватиму запити і до Генеральної прокуратури України, і до Секретаріату президента", - сказала політик.

При цьому І.Богословська уточнила, що до Секретаріату президента вона направить депутатський запит щодо того, чи має право глава СБУ робити заяви та попередження від імені держави. Другий запит – до Генеральної прокуратури - міститиме вимогу порушити кримінальну справу стосовно глави СБУ "у зв'язку із закликом до порушення закону", зокрема закону про рекламу. Також, на думку І.Богословської, в словах В.Наливайченка міститься "пряма загроза місцевій владі".

Відповідаючи на запитання про те, чи має намір вона подати позов до суду на главу СБУ, І.Богословська сказала, що наразі ще вивчається питання доцільності подання такого позову.

Пояснюючи свої заклики, розміщені на біг-бордах у Криму, І.Богословська висловила упевненість у тому, що "угода про подвійне управління Севастополем вирішить питання з гарантією безпеки України".

"Це входження території до складу двох держав. Завжди визначається термін, на який дві суверенні держави домовляються про те, що окрема частина території входить в їх управління на принципах договору. Двомовність, розміщення на території збройних сил двох держав і подвійне громадянство є принципами такого договору. Сьогодні ми можемо запропонувати будь-яку договірну модель, яка влаштує Україну та Росію", - розповіла депутат. Така модель, на її переконання, має влаштувати раду безпеки ООН для визнання України нейтральною державою. "Єдиний зовнішній вектор на наступні 10-15 років, який гарантує безпеку та якісне життя всередині країни, – це нейтралітет. Ми маємо його отримати разом із гарантіями безпеки", - пояснила І.Богословська.

Як повідомлялося, СБУ офіційно попередила владу Севастополя та Сімферополя про неприпустимість розміщення плакатів з антидержавними закликами, зокрема це стосується біг-бордів народного депутата Інни Богословської, заявив глава СБУ Валентин Наливайченко.

"Сьогодні виноситься офіційне попередження від імені держави, від імені СБУ керівникам місцевих органів влади Севастополя та Сімферополя, які допустили незаконне розповсюдження, встановлення цих плакатів у Севастополі та Сімферополі, оскільки вони є антидержавними і їх зміст безпосередньо суперечить Конституції України", - сказав В.Наливайченко в понеділок в інтерв'ю журналістам у Києві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" щодо подальшої долі матеріалів СБУ стосовно незаконного розміщення плакатів І.Богословської з антидержавними закликами.

Біг-борди І.Богословської, розміщені в Севастополі, містять гасло "Хватит делить Севастополь! Дадим городу статус украино-российской территории!". Українська народна партія звернулася до СБУ з проханням порушити кримінальну справу за фактом розміщення таких плакатів. Раніше В.Наливайченко повідомив, що СБУ завершила дослідчу перевірку і направила до Генеральної прокуратури матеріали щодо закликів І.Богословської до порушення територіальної цілісності України у зв'язку з розміщенням в Криму її біг-бордів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА