19:51 31.03.2014

Партія регіонів виступає за унітарну Україну з децентралізацією влади, нову редакцію Конституції буде презентовано у квітні - Колесніков

2 хв читати

Виборчу програму кандидата в президенти України від Партії регіонів Михайла Добкіна "Єдина Україна" буде оприлюднено 7 квітня, заявляє секретар президії Партії регіонів Борис Колесніков.

За його словами, основні принципи програми - це унітарний устрій України з максимальною мірою децентралізації повноважень і бюджетних потоків.

"Якщо зовсім коротко, то прем'єр-міністр ходитиме до голів облрад просити грошей на національні потреби, а не навпаки", - уточнив Б.Колесніков в ефірі телеканалу "Україна" в понеділок увечері.

"7 квітня цю програму буде представлено в "Інтерконтиненталі", - додав секретар президії партії.

Крім того, Б.Колесніков повідомив, що Партія регіонів у третій декаді квітня презентує нову редакцію проекту Конституції України. "Бюджетна автономія в рамках цілісної країни, унітарної республіки", - сказав він.

"Тобто, податок на прибуток і прибутковий податок на 100% мають залишитися в регіоні", - пояснив він.

"У нас, у виборців, є політична культура, у політиків - немає. Якщо піти на федералізацію країни, політики її розколють через особисті амбіції, через особистий рейтинг. Тому тільки унітарна країна з максимальними повноваженнями місцевих рад", - заявив Б.Колесніков.

Він наголосив, що питання номер один сьогодні - "залишити гроші на місцях".

"Те, що в країні назріла необхідність зміни ст. 10 (Конституції України - ІФ) щодо мов - це навіть не підлягає обговоренню: це взаємоповага. Якщо цього не буде - це обмеження інтересів регіонів, по суті, половини України. Країна розколеться сама по собі, якщо ми не навчимося одне одного поважати", - зробив висновок Б.Колесніков.

Як повідомлялося, на з'їзді 29 березня Партія регіонів висунула кандидатом у президенти України екс-голову Харківської обладміністрації Михайла Добкіна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА