19:43 01.04.2014

GRECO відзначає прогрес у боротьбі з корупцією в Україні, але закликає продовжувати зусилля в цій сфері

1 хв читати

Група держав проти корупції Ради Європи (GRECO) констатує значний прогрес у зусиллях України, спрямованих на боротьбу з корупцією, та закликає українську владу продовжувати.

Як зазначено у відповідній доповіді GRECO, із 25 рекомендацій, які раніше було висловлено Україні, 16 було виконано задовільно або майже задовільно.

"У зв'язку з цим GRECO вітає зміни в законодавстві, яким визначається, що хабарництво є злочином лише відповідно до Кримінального кодексу, і що корупція має розглядатися як злочин і, отже, в системі кримінального правосуддя", - зазначено в повідомленні.

Згадавши введення до Кримінального кодексу відповідальності для юридичних осіб, введення в дію сучасних правил, що стосуються конфіскації та арешту доходів від злочинів, в GRECO констатували, що ці заходи "привели кримінальне законодавство України у відповідність до європейських стандартів та розширили можливості країни у сфері ефективної боротьби з корупцією".

"Проте необхідні подальші дії. Насамперед GRECO знову висловлює свою стурбованість щодо незалежності Національного антикорупційного комітету та представництва в ньому громадянського суспільства. GRECO наполегливо закликає українську владу вжити рішучих дій, щоб виконати решту рекомендацій", - сказано в повідомленні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА