17:24 02.04.2014

Посадові особи Держлікслужби були притягнуті до відповідальності за результатами перевірки Генпрокуратури

2 хв читати

Сімнадцять посадових осіб Державної служби з лікарських засобів були притягнуті до відповідальності за результатами перевірки Генеральної прокуратури України.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в Генпрокуратурі, коментуючи результати перевірки відомством діяльності Державної служби України з лікарських засобів (Держлікслужби).

При цьому в Генпрокуратурі зазначили, що перевірка Держлікслужби про дотримання вимог законодавства про забезпечення конституційних основ підприємницької діяльності була проведена з власної ініціативи прокуратури.

"Під час цієї перевірки були виявлені кілька порушень законних прав та інтересів суб'єктів господарювання службовими особами Держлікслужби під час здійснення перевірок, видачі ліцензій та дозвільних документів. У зв'язку з цим було внесено подання, за результатами розгляду якого 17 посадових осіб Держлікслужби були притягнуті до відповідальності", - зазначено у відповіді Генпрокуратури на запит "Інтерфакс-Україна".

Крім того, в Генпрокуратурі повідомили, що наразі за зверненням народних депутатів України триває перевірка дотримання законів Держлікслужбою з окремих питань.

Водночас, у відомстві зазначили, що "звернень Міністра охорони здоров'я Олега Мусія (з вимогою здійснити перевірку діяльності Держлікслужби - ІФ) згідно з даними електронної бази документообігу протягом лютого-березня 2014 року до Генеральної прокуратури України не надходило".

Крім того, в Генпрокуратурі повідомили, що відомство в порядку інформування направило листа прем'єр-міністру України Яценюку А.П. в якому запропоновано вжити заходів до усунення колізії законів України та зміни підзаконних нормативно-правових актів у сфері здійснення державного контролю за якістю та безпекою лікарських засобів та медичних виробів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА