13:02 03.04.2014

Співробітники ФСБ РФ брали участь у плануванні операції на майдані Незалежності в Києві - глава СБУ Наливайченко

2 хв читати
Співробітники ФСБ РФ брали участь у плануванні операції на майдані Незалежності в Києві - глава СБУ Наливайченко

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє, що є всі підстави вважати, що групи співробітників ФСБ Росії брали участь у плануванні та здійсненні заходів щодо так званої антитерористичної операції в Києві під час масових акцій протесту у лютому 2014 року.

"У нас є обґрунтовані підстави вважати, що саме ці групи, що перебували на одному з полігонів СБУ, брали участь у плануванні та здійсненні заходів щодо так званої антитерористичної операції", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

"Для нас дуже важлива відповідь Слідчого комітету Російської Федерації. Нас цікавить два питання. Перше – 20-ті числа грудня 2013 року: полігон СБУ, 26 співробітників ФСБ Російської Федерації. Просимо надати відповідь, що робили, їхні звання і посади. Середина січня 2014 року - 6 співробітників, громадян Російської Федерації - що робили, з якими завданнями і що планували?", - сказав В.Наливайченко.

"Друге - для цих груп за особистою командою Якименка (екс-глава СБУ Олександр Якименко - ІФ) було виділено не лише окреме проживання, охорона і все, що було необхідно, як вони вважали, для роботи, а й було проведено урядовий зв'язок. Сам Якименко неодноразово приїжджав на доповідь до цих груп. Я не помилився - на доповідь ", - додав глава СБУ.

При цьому він наголосив, що СБУ має намір отримати від СК РФ інформацію про склад і цілі груп співробітників ФСБ під час їх перебування в Україні. "Повторюся: склад цих груп, їхні військові звання і найголовніше - що вони робили?", - резюмував В.Наливайченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА