15:51 03.04.2014

Україна відновила переговори з Польщею щодо продовження нафтопроводу Одеса-Броди до Плоцька

1 хв читати

Україна відновила переговори з Польщею щодо продовження магістрального нафтопроводу Одеса-Броди до Плоцька (Польща), повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан на прес-конференції в Києві в четвер.

"Відновили переговори з польською стороною про будівництво "Броди - Адамова застава" з тим, щоб Польща була зацікавлена в комерціалізації цього проекту", - сказав він.

Як повідомлялося, нафтопровід Одеса-Броди протяжністю 674 км і потужністю 9 млн тонн на рік, що з'єднав морський нафтовий термінал (МНТ) "Південний" (Одеська обл.) і систему магістральних нафтопроводів "Дружба" в районі Бродів (Львівська обл.), було введено в експлуатацію в 2001 році. Спочатку він будувався для прокачування легкої каспійської нафти до Європи, проте до 2004 року простоював, а потім використовувався в реверсному режимі (у напрямку термінала "Південний"). У 2011 році нафтопровід використовувався для аверсного транспортування венесуельської нафти на Мозирський НПЗ (Білорусь).

Існує проект продовження нафтопроводу Одеса-Броди на 490 км до Плоцька (Польща) і далі до Гданська на Балтиці. Для його будівництва було створено спільне підприємство Sarmatіa. Уже підготовлено техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) і плани щодо реалізації Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК) на базі аверсного використання нафтопроводу Одеса-Броди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА