15:58 07.04.2014

У Дніпропетровську шукають невідомих, які через соцмережі закликали до захоплення обладміністрації

2 хв читати

Дніпропетровські правоохоронці встановлюють групу осіб, що через соціальні мережі поширює заклики до захоплення будівлі обласної державної адміністрації (ОДА).

Як повідомив у понеділок на прес-конференції начальник Дніпропетровського міськуправління МВС Дніпропетровська Віталій Глуховеря, міліція відкрила кримінальні провадження за ч 1. ст. 14 (підготовка до злочину), ч.1 ст. 294 (підготовка до масових заворушень, що супроводжуються насильством над особистістю, підпалами, знищенням майна, захопленнями адміністративних будівель) та ст. 295 (публічні заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку: погромам, підпалам) КК України.

"До ЄРДР ми зареєстрували ці відомості у зв'язку з тим, що в соцмережах з'явилася інформація з закликами збиратися біля Дніпропетровської облдержадміністрації з метою її захоплення. Проаналізувавши цю інформацію, ми внесли відповідні статті до ЄРДР та створили групу, що встановлюватиме осіб, які поширювали заклики до захоплення ОДА", - сказав В.Глуховеря.

Він також заявив, що особи, які поширюють такі заклики, наразі не встановлені.

За словами В.Глуховері, міліція міста виконує службу в посиленому режимі.

"Посилено охорону адміністративних будівель та місць масового скупчення людей", - сказав він.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на час, що закликали людей до штурму ОДА, прийшли близько 20 осіб із георгіївськими стрічками.

Група людей різного віку стоїть неподалік від будівлі ОДА. Біля будівлі обладміністрації перебуває міліція, активісти "Правого сектора" та "Самооборони".

Люди з георгіївськими стрічками кажуть, що штурмувати нічого не будуть, а прийшли висловити протест проти чинної влади і заявити про дружбу з Росією, але в складі України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА