19:59 08.04.2014

ЄБРР виділить EUR200 млн на завершення реконструкції автодорожніх підходів до Києва

2 хв читати

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) у разі досягнення Україною згоди з Міжнародним валютним фондом за програмою макроекономічної стабілізації виділить EUR200 млн кредиту за проектом реконструкції автомобільних підходів до Києва.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" провідний радник із зовнішніх зв'язків банку Антон Усов, рада директорів банку схвалила цей проект на засіданні у вівторок.

Він наголосив, що це перше рішення про кредитування державного сектора після тривалої перерви і разом зі схваленим того самого дня кредитом у EUR150 млн для підтримки наявних клієнтів банку є частиною оперативного реагування на ситуацію в Україні, затвердженого радою директорів ЄБРР 25 березня цього року.

"Банк готовий збільшувати обсяг і розширювати масштаб своїх інвестицій у країні, підкріплюючи їх наданням необхідної технічної допомоги та веденням активного політичного діалогу", - процитував А.Усов повідомлення банку за підсумками схвалених для України проектів.

Він нагадав, що проект загальною вартістю EUR450 млн було схвалено ще в 2010 році, і в його рамках було виділено перший транш у EUR250 млн, кошти якого були спрямовані на реконструкцію ділянок доріг М-06 Київ-Житомир ("Укравтодор" раніше оцінював її протяжність у 137,9 км) та М-07 Київ-Ковель (44,9 км) на підходах до столиці.

Радник банку уточнив, що кошти другого транша підуть на здійснення капітального ремонту на ділянках доріг М-05 Київ-Одеса ("Укравтодор" раніше оцінював її протяжність у 74,3 км), М-01 Київ-Чернігів (79,4 км), Н-01 Київ-Знам’янка (28,7 км) і Р-02 Київ-Іванків-Овруч (36,6 км), а також на здійснення робіт на окружній дорозі Житомира.

Як повідомлялося, у 2010 році загальна вартість проекту реконструкції автомобільних підходів до Києва оцінювалася в EUR1,1 млрд із часткою ЄБРР та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) по EUR450 млн.

Одержувачем коштів під державні гарантії виступає Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор"). Договір з ЄБРР було підписано в листопаді 2010 року. Він передбачає отримання кредиту на 15 років під Libor+1% із відстроченням платежу на чотири роки. Угоду з ЄІБ про надання EUR450 млн на термін 20 років під ставку EURIBOR + 0,7% із пільговим періодом п'ять років було підписано в травні 2011 року.

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. На початок квітня 2014 року банк узяв на себе зобов'язання щодо надання EUR8,9 млрд у рамках 326 проектів в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА