20:20 08.04.2014

Велика Британія стурбована ситуацією в Україні та попереджає РФ про наслідки у разі подальшої ескалації кризи - Хейг

2 хв читати

Велика Британія глибоко стурбована ситуацією в Україні та попереджає Російську Федерацію, що подальша ескалація кризи призведе до серйозних економічних і політичних наслідків.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Хейг, виступаючи у вівторок у Лондоні в палаті громад.

"Британський уряд глибоко стурбований ситуацією в Криму та на сході України, де озброєні загони захопили урядові будівлі в Харкові, Донецьку та Луганську. Не може бути ніякого виправдання таким діям, що мають усі ознаки російської стратегії дестабілізації України. Росії має бути зрозуміло, що умисна подальша ескалація кризи призведе до серйозних політичних та економічних наслідків", - заявив глава зовнішньополітичного відомства Великої Британії.

В.Хейг нагадав, що Рада ЄС уже звернулася до Європейської Комісії для "складання далекосяжних санкцій у разі подальшої ескалації ситуації з боку Росії". "Росія має зрозуміти, що Велика Британія розглядатиме будь-яку озброєну російську присутність у Східній Україні як подальшу та умисну ескалацію", - окреслив позицію держави міністр.

Крім того, В.Хейг зазначив, що британський уряд "найближчими днями обережно оцінюватиме події в Східній Україні". "Сила та єдність ЄС є життєво важливими для підтримання заснованої на правилах міжнародної системи. Прем'єр-міністр (Девід Кемерон) і я вже наголошували на необхідності прискорити вжиття заходів, які дадуть змогу зменшити залежність Європи від російського газу", - відзначив ще один аспект реагування ЄС на дії Росії В.Хейг.

У зв'язку з цим він нагадав про рішення провести екстрене засідання міністрів енергетики G7 для обговорення енергетичної безпеки напередодні саміту G7, який відбудеться в червні у Брюсселі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА