13:56 10.04.2014

Польща, Швеція і Великобританія ініціюють створення поліцейської місії ЄС для відновлення в Україні довіри до суддів та правоохоронців

2 хв читати

Польща, Швеція і Великобританія ініціюють поліцейську місію ЄС для підтримки української міліції та судової системи.

Очікується, що цю пропозицію буде винесено на обговорення засідання Ради ЄС з питань закордонних справ, що відбудеться в понеділок, 14 квітня, в Люксембурзі.

"У відповідь на повторювані запити з Києва щодо CSDP місії (CSDP - Common security and defence policy - загальна політика захисту і безпеки, наприклад, місія у Косовому, на кордоні Молдови і України тощо) Польща, Швеція і Великобританія запропонували на засіданні Ради ЄС окреслити завдання перед Зовнішньої службою ЄС (глава Кетрін Ештон) розпочати термінове планування громадянського потенціалу CSDP місії для підтримки порядку денного реформ в Україні. Відновлення впевненості у верховенстві права в Україні матиме життєво важливе значення для стабільності в майбутньому. Таким чином, ми пропонуємо місію для розбудови потенціалу за підтримки міліції та судової системи", - йдеться в документі.

У тексті зазначається, що місія "підтримуватиме широкий сектор у сфері верховенства права та цивільної безпеки".

Крім того, рекомендується, щоб ця місія тісно координувала свої зусилля з НАТО у світлі нещодавнього рішення Альянсу поглибити співробітництво з Україною для надання підтримки у зміцненні українського сектора безпеки та оборони.

"Щоб реагувати на українські запити, запропоновано здійснення місією моніторингу та надання консультації. Спочатку місія має фокусуватися на роботі з центральним урядом у Києві, але також працювати і в регіонах, здійснюючи моніторинг і надаючи рекомендації", - роз'яснюється мета місії.

Крім того, відзначається важливість того, щоб місія була добре спланована і працювала в тісній координації з українською владою.

"Має бути забезпечений комплексний підхід з об'єднанням усього спектра інструментів, якими володіє ЄС", - зазначено в пропозиціях.

Рада ЄС проситиме Зовнішню службу розробити відповідне рішення в короткі терміни з тим, щоб місія змогла розпочати роботу вже в червні цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак обговорив із радником президента ПАР з питань нацбезпеки підсумки Саміту миру та розвиток подальших контактів

Новим ректором НТУУ "КПІ" обрано Анатолія Мельниченка

Знищення поблизу кордону позицій і пускових установок РФ дійсно має значення - Зеленський

Зеленський: Переходимо до формування груп держав, які займатимуться напрацюванням кроків з відновлення безпеки в Україні

Генштаб ЗСУ: Війська РФ активізувалися на торецькому напрямку, зберігаючи високу активність на покровському

Голова правління Полтавського ГЗК поскаржився на свій арешт і розмір застави до ЄСПЛ

Зеленський обговорив із головою Сеймасу Литви підсумки Саміту миру та подальшу співпрацю

Зеленський підписав законопроєкти про боротьбу з "чорним" зерном

Кабмін перенаправив 238,3 млн грн на будівництво фортифікацій на Харківщині

Графіки відключень е/е в середу діятимуть цілодобово - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА