19:10 10.04.2014

Справжня кількість загиблих на Майдані сягає 780 осіб - волонтери-медики

1 хв читати

Кількість загиблих під час протистояння на майдані Незалежності в Києві, а також у пов'язаних із ним подіях сягає 780 людей, вважають в організації волонтерів-медиків Майдану.

"Наскільки нам відомо, 780 людей загинули. До цього числа входять близько 300 людей, які зникли з лікарень (ЛШД, інших медзакладів), їх вивезли і потім спалили в крематоріях. Стосовно цих людей звертаються, шукають, але не можуть знайти... У Будинку профспілок (на 4-8-му поверхах) були близько 200 поранених, які не могли самостійно пересуватися, не могли бачити, із черепно-мозковими травмами - вони живцем згоріли. Звідти трупи вивозили в невідомому напрямку мікроавтобуси VW чорного кольору без номерів", - повідомила волонтер-медик Анастасія Поліщук на брифінгу в Києві в четвер.

За її словами, ще близько 20 людей серед загиблих - працівники міліції, "Беркута" та інших спецпідрозділів. "Інші люди - це Небесна сотня, яку всі знають, і люди, яких знаходили за територією Майдану - в лісах, за містом, - багатьох із них міліція ідентифікувала не як "майданівців", - зазначила вона.

А.Поліщук наголосила, що понад половина загиблих пройшла через руки волонтерів-медиків, і в озвучених цифрах вони не сумніваються. В організації волонтерів-медиків Майдану вважають, що влада навмисно приховує справжню кількість загиблих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА