17:51 11.04.2014

Причетність снайперів УДО до розстрілів на Майдані поки що не підтверджується - заступник генпрокурора

1 хв читати

Снайпери Управління державної охорони не брали участі в розстрілах людей, але перебували в місці, де здійснювалися ці злочини, заявляє заступник генерального прокурора Олексій Баганець.

"Ми перевірили не до кінця можливу причетність до розстрілу людей спеціальних підрозділів Управління державної охорони, їхніх снайперських пар, які є висококласними фахівцями в стрільбі. Ми зараз перевіряємо", - розповів О.Баганець в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

Він наголосив, що на 80% слідчим шляхом уже проведено таку перевірку, і "їхню (співробітників УДО - ІФ) причетність до розстрілу людей не доведено".

Водночас, як зазначив заступник генпрокурора, слідство довело, що снайпери УДО перебували в районі вул. Інститутської, в тому місці, де розстрілювали людей.

"Ми не довели, що саме вони стріляли, тому що не знайшли на місці подій гільз і куль від спеціальної зброї, яка перебуває на озброєнні снайперів УДО", - пояснив О.Баганець.

Він також додав, що брак доказів причетності співробітників УДО до розстрілів на Майдані обумовлений дислокацією снайперів УДО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА