12:55 15.04.2014

Група СКМ: Стабільна робота наших підприємств - запорука збереження миру та єдності в Україні

2 хв читати

Група СКМ, найбільший фінансово-промисловий холдинг України з основними активами в її східних регіонах, заявляє про свою підтримку єдиної, цілісної і незалежної України, і звертається до всіх сторін конфлікту відмовитися від насильства, силового протистояння і перейти до переговорів для пошуку мирного рішення.

"Кожен постріл, ким би він не був зроблений, це постріл у майбутнє. У майбутнє Донбасу і в майбутнє України. Сходу України ... потрібен мир, потрібні нові робочі місця, потрібне економічне зростання, що переможе бідність", - йдеться в заяві СКМ у вівторок. Цю заяву підписали керівники гірничо-металургійного холдингу "Метінвест" і енергохолдингу ДТЕК, а також директора близько 20 підприємств у Донецькій і Луганській областях, що входять до складу енергохолдингу.

Менеджмент просить працівників компаній зберігати спокій і залишатися на робочих місцях. "У цих складних умовах стабільна робота підприємств - головне, що потрібно містам, регіонам, країні... Інакше Схід очікує дестабілізація, економічний колапс і розруха", - вважають у СКМ.

Група також звертається до активістів політичних партій та громадських організацій не втягувати підприємства СКМ та їхніх співробітників у громадянське протистояння на жодній з протиборчих сторін.

"Кожен заклик вивести співробітників групи на вулиці, кожен пікет наших офісів у Києві та наших підприємств у регіонах - це не внесок у справу миру і єдності, це - внесок у ескалацію конфлікту на сході України", - вважають у групі.

Її менеджмент закликає також ретельно перевіряти інформацію щодо позиції СКМ та її співробітників у контексті подій на сході України, оскільки будь-яка неперевірена інформація може призвести до трагічних для регіону і країни наслідків.

"Група СКМ робить все від неї залежне для того, щоб Україна була сильною, щоб життя в ній було гідним... Ми хочемо жити в єдиній, мирній та успішній Україні, не розділеній на Захід і Схід, Північ і Південь", - наголошується у зверненні.

Підприємства групи СКМ працюють у 14 регіонах України, на них працюють понад 320 тис. співробітників, ще майже 2 млн осіб працюють на підприємствах, що співпрацюють з групою, зазначається в документі.

Напередодні власник СКМ Рінат Ахметов також заявив, що єдиним шляхом виходу з кризи на сході України є переговори і наголосив , що завжди виступав з однією позицією - за сильну, незалежну і цілісну Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА