19:04 16.04.2014

Донецькі регіонали одноголосно ухвалили на з'їзді резолюцію, хоча були й незгодні

2 хв читати

Депутати всіх рівнів Донецької області від Партії регіонів одноголосно ухвалили резолюцію, текст проекту якої було зачитано на надзвичайному з'їзді в середу. Делегати після ухвалення документа в лічені хвилини залишили залу.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", після того, як народний депутат Микола Левченко оголосив основні пункти проекту резолюції, він запропонував усім присутнім проголосувати.

У залі були присутні деякі незгодні депутати, вони намагалися донести свою думку, вигукуючи пропозиції, але М.Левченко оголосив зі сцени, що резолюцію ухвалено одноголосно.

Після ухвалення резолюції присутнім депутатам порекомендували вирушати на свої робочі місця і проводити регулярні зустрічі з населенням і надавати будь-яку посильну допомогу.

Учасники з'їзду почали відразу розходитися після того, як було озвучено, що резолюцію ухвалено. Через кілька хвилин зала спорожніла.

У резолюції депутати Партії регіонів від Донецької області закликають своїх земляків скласти зброю і звільнити захоплені адміністративні будівлі: "Ми звертаємося до всіх наших земляків, протестувальників у містах Донецької області й закликаємо вас, просимо вас - складіть зброю, не наражайте на небезпеку життя мирних громадян, звільніть захоплені адміністративні будівлі".

Крім того, в документі містяться положення про необхідність амністії для протестувальників: "Жоден громадянин України, житель Донецької області, який вийшов на мирні акції протесту за свої переконання, не повинен нести кримінальну відповідальність. Ми наполягаємо на ухваленні закону про звільнення таких людей від покарання на будь-якій стадії слідства або судового розгляду, як це було з учасниками акції протесту на майдані Незалежності в Києві. Громадяни України мають бути рівні".

У Партії регіонів також наполягають на негайному проведенні референдуму з питання внесення змін до Конституції України: "Необхідно негайно розпочати процес внесення змін до Конституції України та законів України шляхом референдуму, а в окремих частинах - і голосуванням у парламенті".

У резолюції також міститься положення стосовно закріплення в Конституції України статусу другої державної для російської мови, а також автономної бюджетної та гуманітарної політики.

"Ми порушуємо питання про внесення змін до Конституції України, де раз і назавжди буде закріплено за російською мовою статус другої державної та розподілено повноваження між центром і регіонами", - йдеться в тексті.

"Ми домагаємося нових принципів формування регіональних органів влади. Це прямі всенародні вибори голів обласних і районних рад, формування виконкомів обласних і районних рад, розпуск обласних і районних державних адміністрацій, автономна бюджетна політика в рамках унітарної країни та розподіл податків між центром і регіонами, що буде закріплено Конституцією України та Бюджетним кодексом України", - зазначено в документі.

У проекті резолюції регіонали виступили за право регіонів на самостійну гуманітарну політику.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ: на Харківському напрямку противник активних дій не проводив

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

У Середземному морі на бойовому чергуванні чотири кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА