21:36 17.04.2014

У Києва і Москви залишаються протиріччя в питанні військово-політичного статусу України - Дещиця

1 хв читати
У Києва і Москви залишаються протиріччя в питанні військово-політичного статусу України - Дещиця

Україна і Російська Федерація мають протиріччя у позиціях щодо військово-політичного статусу України, заявляє в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця.

"Це питання обговорювалося, проте в заяві про військово-політичний статус України не йдеться. У нас залишаються розбіжності з російською стороною", - сказав А.Дещиця в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер ввечері після чотиристоронніх переговорів у Женеві.

Глава зовнішньополітичного відомства зазначив, що питання позаблокового статусу України на переговорах в Женеві порушила російська делегація.

Крім того, за його словами, під час дискусії в української та російської сторін були серйозні розбіжності з приводу причин виникнення складної ситуації і втручання РФ у процеси у східних регіонах країни.

"Ми під час нашої дискусії, мали досить серйозні розбіжності з російською делегацією щодо причин українсько-російського конфлікту, участі Росії в процесі деескалації ситуації в східних регіонах України, з приводу територіальної цілісності України, зокрема і в питанні анексії Криму", - сказав А.Дещиця.

Він також додав, що щодо "кримського питання" у Києва і Москви "повні розбіжності", однак при цьому США і ЄС повністю підтримують позицію України, яка полягає у визнанні Криму частиною її території.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА