13:49 20.04.2014

Інформація про причетність "Правого сектора" до інциденту в Слов'янську - це російська пропаганда, переконана заступник секретаря РНБО України

3 хв читати
Інформація про причетність "Правого сектора" до інциденту в Слов'янську - це російська пропаганда, переконана заступник секретаря РНБО України

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Вікторія Сюмар називає інформацію російських ЗМІ про причетність представників партії "Правий сектор" до перестрілки в Слов'янську (Донецька обл.) російською пропагандою, спрямованою на демонстрацію того, що ситуація в країні нібито виходить із під контролю.

"Христос Воскрес! Але навіть святе Воскресіння Христове не зупиняє російську пропаганду від інформаційної війни. Повідомлення російських журналістів про перестрілку між "Правим сектором" і "самооборонцями" у Слов'янську, обґрунтована якимись "візитками Яроша" і "невідомою зброєю", кількістю загиблих, яка зростає з кожною годиною, якимись "подробицями", доказів яких ніхто не бачив - це ідеальний зразок російської пропаганди, який сьогодні тиражують чимало не тільки російських, а й закордонних ЗМІ", - написала В.Сюмар в неділю на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Заступник секретаря РНБО вважає, що мета цієї кампанії - "показати, що ситуація в Україні виходить із під контролю навіть на свята", "розгорнути тезу про "громадянську війну" в Україні" і "здійснити чергову хвилю інформпідготовки до обґрунтування вторгнення".

У зв'язку з цим, В.Сюмар звернулася до журналістів із проханням перевіряти інформацію, оскільки "російські ЗМІ сьогодні - головне джерело дезінформації про Україну".

"Готуємо відповідне звернення до провідних світових медіакомпаній. "Дезу" треба блокувати, а не тиражувати. Посилання на російські медіа має стати прикладом "неякісної журналістики", враховуючи, як часто там подають відверту брехню, необхідну для підтвердження ідеологічних міфів, вигаданих на обслуговування завдань Кремля у контексті війни проти України", - додала вона.

Раніше телеканал "Росія 24" повідомив, що внаслідок нападу на блокпост у Слов'янську п'ятьох осіб було вбито і ще одну людину поранено.

"Трьох жителів Слов'янська цієї ночі вбили невідомі, які напали на блокпост на півночі міста. Ще одну людину у важкому стані відправили до лікарні", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті vesti.ru

"До блокпосту під'їхали кілька машин, з яких почали стріляти. На місце оперативно прибули бійці самооборони – у відповідь було вбито двох нападників", - наголошується в повідомленні.

Також телеканал повідомив, що силам самооборони вдалося захопити дві машини - в них було знайдено символіку "Правого сектора" і велику кількість зброї, причому такої, яка не перебуває на озброєнні української армії - пластид, димові шашки та прилади нічного бачення американського виробництва. Крім того, в машинах було знайдено карти на основі аерофотозйомки.

Пізніше МЗС Росії висловило обурення "цією провокацією бойовиків, яка свідчить про небажання київської влади приборкати і роззброїти націоналістів та екстремістів".

"У результаті збройного нападу бойовиків так званого Правого сектора загинули ні в чому не винні мирні громадяни. При цьому жителі міста захопили автомашини нападників, в яких було знайдено зброю, карти аерофотозйомки цього району, символіку "Правого сектора", - йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

Тривають бої біля Стариці та Вовчанська на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА