15:54 24.04.2014

Апеляційний суд Київської області повернув на дорозслідування справу про загибель В'ячеслава Чорновола

2 хв читати
Апеляційний суд Київської області повернув на дорозслідування справу про загибель В'ячеслава Чорновола

Колегія суддів Апеляційного суду Київської області в четвер направила справу про загибель лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола на додаткове розслідування в прокуратуру, задовольнивши таким чином клопотання потерпілих у справі.

Зокрема, суд скасував рішення Бориспільського міськрайонного суду про закриття цієї справи.

Перед цим суд відмовив у відводі судді Юрія Семенцова та у відводі колегії суддів. З відповідними клопотаннями виступав адвокат потерпілого Дмитра Понамарчука, Віктор Ніказаков.

В.Чорновіл трагічно загинув 25 березня 1999 року в автокатастрофі під Києвом, коли його автомобіль зіткнувся з з причепом "КамАЗу", що розвертався на шосе . Загинув також водій політика, Євген Павлов, постраждав прес-секретар.

У червні 2010 року прокуратура Києва провела ексгумацію тіла В.Чорновола для повторної комісійної судово-медичної експертизи. Експертиза проводилася на прохання родичів загиблого і була необхідна для усунення протиріч у доказовій базі при розслідуванні кримінальної справи, тобто, для встановлення характеру отримання тілесних ушкоджень та встановлення причин смерті лідера НРУ.

У серпні 2011 року експертиза тіла В.Чорновола встановила, що він загинув від травм, отриманих у ДТП.

Відповідаючи на запитання про те, хто ж винен в аварії, водій автомобіля В.Чорновола або водій вантажівки, прокурор Києва Анатолій Мельник сказав: "Водій "КамАЗу" Володимир Куделя порушив Правила дорожнього руху - виконував поворот у невстановленому місці, що й призвело до аварії".

Т.Чорновіл був народним депутатом кількох скликань Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА