16:48 25.04.2014

Заборгованість споживачів перед "Крименерго" вчетверо перевищила суму, яку підприємство щомісячно платить за електроенергію постачальнику

2 хв читати

Критичний стан розрахунків підприємств і організацій Криму за спожиту в березні 2014 року електроенергію ставить під загрозу енергопостачання всього півострова й може спричинити вимушене знеструмлення добросовісних платників, зокрема й населення, заявляють у ПАТ "ДТЕК Крименерго".

Як повідомляє у п'ятницю прес-служба компанії, загальна сума заборгованості споживачів перед ДТЕК "Крименерго" становить 741 млн грн, що вчетверо перевищує суму, яку підприємство щомісячно платить ДП "Енергоринок" (Україна) за електроенергію, що постачається для півострова.

"Рівень розрахунків клієнтів "ДТЕК Крименерго" - юридичних споживачів - у березні рекордно низький: водоканали розрахувалися лише на 18,30%, бюджетні організації - на 32,20%, підприємства ЖКГ - на 62,86%", - ідеться в повідомленні.

При цьому найбільшими боржниками за електроенергію станом на 1 квітня 2014 року є КРП "Вода Криму" - 50,2 млн грн, "Кpимтеплокомуненеpго" - 17,6 млн грн, КРП "ВП ВКГ Південного берега Криму" - 8,3 млн грн, КП ЖЕО Київського району м. Сімферополя - 5,9 млн грн, КП "Ленводоканал" - 3,8 млн грн.

Як пояснили в компанії, для забезпечення кримчан електроенергією ДТЕК "Крименерго" купує необхідні обсяги в ДП "Енергоринок". При цьому головна умова постачання електрики на півострів – 100-відсоткова оплата в грошовій одиниці України - гривні. У свою чергу ДТЕК "Крименерго" на основі укладених договорів зобов'язаний надавати абонентам електроенергію за затвердженими раніше тарифами.

"ДТЕК Крименерго" не має ні права, ні можливості відпускати електроенергію споживачам без оплати, оскільки це ставить під загрозу енергопостачання Криму. Щоб зберегти енергетичну стабільність на півострові, ми закликаємо всіх наших клієнтів своєчасно й у повному обсязі оплачувати рахунки за світло згідно з договірними умовами", - цитує прес-служба директора з продажу ДТЕК "Крименерго" Дмитра Гонтаря.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення правил мобілізації

На покровському та курахівському напрямках від початку доби відбито вже по 14 атак - Генштаб ЗСУ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА