16:19 29.04.2014

УЖШК випустила в рейс перший після модернізації потяг Hyundai за маршрутом Київ-Харків

2 хв читати

Держпідприємство "Українська залізнична швидкісна компанія" (УЖШК) 29 квітня 2014 року випустило в рейс перший після модернізації потяг класу "Інтерсіті+" виробництва корейської Hyundai Rotem за маршрутом Київ-Харків, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор УЖШК Леонід Лобойко у вівторок.

За його словами, потяг вирушив у рейс у повній комплектації.

Л.Лобойко зазначив, що наступний модернізований потяг вийде в рейс приблизно до 9 травня поточного року. Також він наголосив, що УЖШК має намір зберегти такі темпи модернізації та виходу потягів у рейси.

Як повідомлялося, виявлена технічна несправність одного з потягів "Інтерсіті+" призвела до того, що Нyundai Rotem спільно з УЖШК 12 лютого вирішили з метою безпеки пасажирів призупинити експлуатацію всіх 10 потягів.

Комплексний технічний огляд потягів здійснили корейські фахівці. Йшлося про несправності тримальної конструкції кузова потяга.

Тоді для заміни потягів Hyundai на маршруті Київ-Харків було задіяно двосистемні потяги Skoda і потяги локомотивної тяги "Україна-2" виробництва Крюківського вагонзаводу, на інших маршрутах - потяги з локомотивною тягою, сформовані з СВ і купейних вагонів.

Генпрокуратура України в березні відкрила кримінальне провадження щодо УЖШК за експлуатацію електропоїздів Hyundai з несправностями та без ліцензії на перевезення пасажирів цими потягами. УЖШК у відповідь спростувала звинувачення ГПУ заявивши, що вона має необхідну ліцензію.

В Україні перебувають в експлуатації 10 потягів класу "Інтерсіті+" виробництва Hyundai Rotem. Вони до припинення руху курсували з Києва до Львова, Донецька, Запоріжжя, Дніпропетровська, Харкова.

УЖШК створено згідно з наказом Міністерства інфраструктури України від 22 лютого 2012 року. Опікується організацією експлуатації та технічного обслуговування швидкісного рухомого складу вітчизняних і зарубіжних виробників.

У розпорядженні УЖШК перебуває 10 потягів Hyundai і два потяги виробництва чеської компанії Skoda.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА