10:55 30.04.2014

Тільки особи з хворобливою уявою можуть розповідати про "концтабори для жителів південно-східних областей України" - МЗС і Міграційна служба

2 хв читати

МЗС України та Державна міграційна служба спростовують інформацію низки російських ЗМІ про будівництво в Україні "концентраційних таборів" для жителів південно-східних регіонів країни.

"Окремі ЗМІ Росії поширюють неправдиву інформацію про будівництво пунктів утримання нелегальних мігрантів в Україні, яку підхопила МЗС РФ у своїй черговій пропагандистській заяві від 28 квітня ц.р. Дивує, наскільки хворобливою і спотвореною може бути уява авторів таких повідомлень, щоб побачити в Україні "концентраційні табори для жителів південно-східних областей", - йдеться в спільній заяві зовнішньополітичного відомства і Держміграційної служби України, оприлюдненому у вівторок ввечері.

У зв'язку з цими заявами відомства вважають доцільним офіційно роз'яснити, що у вересні 2009 року в Україні розпочато реалізацію спільного з Європейським Союзом проекту "Реадміт 1", згідно з яким передбачено будівництво двох пунктів тимчасового перебування нелегальних мігрантів у Донецькій та Миколаївській областях. Обидва пункти будуть розраховані на одночасне утримання 100 нелегальних мігрантів кожен.

На сьогоднішній день у сфері управління Держміграційної служби України функціонують два пункти, в яких утримуються нелегальні мігранти - у Волинській та Чернігівській областях. Ці пункти розраховані на одночасне утримання відповідно 165 і 208 осіб і територіально розташовані поблизу західної та північної ділянок державного кордону України .

Будівництво аналогічних пунктів у Донецькій та Миколаївській областях дозволить заощадити витрати на транспортування нелегальних мігрантів, затриманих у східних і південних областях України, до місць утримання".

"Слід зазначити, що до пункту тимчасового перебування нелегальних мігрантів можуть бути доправлені лише іноземці або особи без громадянства, які порушили міграційне законодавство та щодо яких ухвалено рішення про примусове видворення за межі України", - йдеться в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА