14:53 01.05.2014

Сепаратисти на чолі з Апухтіним планували влаштувати вибухи 9 травня в Харкові - СБУ

1 хв читати

У Харківській області Служба безпеки України викрила та припинила підривну діяльність екстремістської групи, яка для ескалації ситуації в регіоні готувала диверсійні акції під час травневих свят.

Як повідомляє прес-центр СБ України, зокрема, учасники групи планували зробити 9 травня вибухи під час масових заходів із нагоди Дня Перемоги.

30 квітня у Харкові в рамках кримінального провадження за ч.2 ст.109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) СБУ затримала лідера громадського проросійського об'єднання "Велика Русь" Ю.Апухтіна.

Співробітники СБУ провели обшук у приміщенні обласного осередку цієї організації. В її офісі знайдено та вилучено гранату "Ф-1", пістолет "Зоракі", пристосований для стрільби бойовими патронами, патрони, готівку, російську символіку та листівки сепаратистського характеру.

Тривають слідчі дії.

Як повідомлялося, у четвер Київський райсуд Харкова ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу щодо двох харків'ян, яких підозрюють в організації масових заворушень.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна", щодо члена координаційної ради руху "Південний Схід" Юрія Апухтіна винесено запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на два місяця з можливістю внесення застави в сумі понад 90 тис. грн. Ще одному "антимайданівцю" суд обрав аналогічний запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, але без застави.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА