13:12 03.05.2014

В Україні оголошено дводенний траур у зв'язку з жертвами проведення АТО в Донецькій області і масових заворушень в Одесі - указ

2 хв читати

В.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов підписав указ про дводенну жалобу в Україні у зв'язку із загибеллю людей під час проведення антитерористичної операції в Донецькій області, а також під час масових зіткнень в Одесі.

"Друге травня стало для України трагічним днем. Я підписав указ про дводенну жалобу в Україні героям, які загинули під час антитерористичної операції, і за загиблими під час трагічних подій в Одесі", - цитує О.Турчинова прес-служба Верховної Ради в суботу.

Він висловив співчуття рідним та близьким загиблих і запевнив, що винних у цих трагічних подіях буде покарано: "Хочу висловити щирі співчуття рідним і близьким. Ми маємо зробити правильні висновки з цієї трагедії, яка сталася передусім через зовнішні провокації. Винних в організації та провокуванні цих подій буде покарано".

О.Турчинов також закликав українців об'єднатися в боротьбі із зовнішнім ворогом, з тими, хто хоче знищити Україну".

В.о. президента запевнив, що українські військові та правоохоронці продовжуватимуть "боротьбу проти тероризму та бандитизму, за мир і спокій у нашій державі".

"Водночас ми маємо припинити будь-які громадські протистояння всередині країни, бути єдиними в боротьбі із зовнішнім агресором. Маємо об'єднатися і спільно будувати нову країну, де життя, здоров'я і добробут кожного українця будуть найвищими цінностями", - підсумував О.Турчинов.

Як повідомлялося, в Одесі 2 травня виникли масові бійки між прихильниками і противниками Майдану. Унаслідок загинули, за останніми даними, 46 осіб.

У Донецькій області проводиться антитерористична операція. За останню добу п'ятеро військових загинули, ще 12 поранено під час цієї операції. Раніше О.Турчинов повідомляв, що під час операції злочинці зазнали значних втрат: багато загиблих, поранених і заарештованих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА