18:53 06.05.2014

Генпрокуратура викликає екс-міністра Клименка на допит

2 хв читати

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України викликає екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка для надання пояснень і проведення слідчих дій у рамках кримінального провадження.

Прес-служба Генпрокуратури зазначила, що проводить досудове розслідування за фактом зловживання владою та службовим становищем О.Клименком та іншими службовими особами міністерства, а також ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

"Ми пропонуємо Олександру Клименку довести свою позицію не через соціальні мережі, а слідчому під протокол", - заявив заступник генерального прокурора України Олексій Баганець.

29 квітня О.Клименку було повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Нині тривають заходи щодо встановлення його місцеперебування.

"Встановлено, що О.Клименко, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою з іншими посадовими особами Міндоходів, організував... підприємства, метою яких було надання послуг із розмитнення товарів на території України за значно заниженою митною вартістю. Крім того... протягом 2012-2013 рр. екс-міністр організував функціонування на території країни схеми ухилення від сплати податків підприємствами реального сектора економіки. У результаті незаконної діяльності окремих підприємств та самого О.Клименка бюджету України завдано збитків на суму понад 6 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 3 травня О.Клименко написав на своїй стор

нці у Facebook повідомлення, в якому спростував свою причетність до фінансування та підтримки будь-яких протестів в Україні, зокрема, в Одесі 2 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА