18:30 08.05.2014

Турчинов доручив забезпечити необхідні умови для роботи органів ведення Держреєстру виборців у Донецькій та Луганській областях на виборах

2 хв читати

Нарада з окремих питань підготовки позачергових виборів президента України 25 травня відбулася в четвер за ініціативою Центральної виборчої комісії під головуванням в. о. президента України, голови Верховної Ради Олександра Турчинова.

"Керівникам правоохоронних органів було дано доручення вжити вичерпних заходів для гарантування безпеки виборців у день голосування, нормального функціонування окружних і дільничних виборчих комісій, особистої безпеки їхніх членів, належної охорони виборчої документації. Також було дано доручення забезпечити необхідні умови для роботи органів ведення державного реєстру виборців у Донецькій та Луганській областях", - повідомляє прес-служба ЦВК.

Згідно з інформацією, станом на четвер залишається заблокованим доступ до бази даних реєстру для 34 органів ведення з 62, які утворені в Донецькій області, 3 органів із 34 - у Луганській.

Крім того, внаслідок протиправного перешкоджання роботі окружних виборчих комісій своєчасно не утворено дільничні виборчі комісії в 12 округах Донецької області та одному - в Луганській, наголошує прес-служба ЦВК.

"Підсумки наради дають серйозні підстави сподіватися, що, незважаючи на деякі песимістичні прогнози, позачергові вибори президента України 25 травня відбудуться на всій території України, в усіх її регіонах, де проведення голосування передбачено законом. Також є всі підстави розраховувати і на те, що всі без винятку виборчі комісії зможуть скласти відповідні протоколи та належним чином доправити їх до Центральної виборчої комісії після дня голосування", - йдеться в повідомленні Центрвиборчкому.

У нараді взяли участь прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ та в. о. міністра оборони Арсен Аваков і Михайло Коваль, в. о. генерального прокурора Олег Махніцький, глава СБУ Валентин Наливайченко, представники інших органів і відомств.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА