12:06 14.05.2014

Українців на сході насамперед турбує відновлення порядку та захист їхніх прав - соціолог

2 хв читати
Українців на сході насамперед турбує відновлення порядку та захист їхніх прав - соціолог

Результати соціологічних досліджень свідчать, що українців у східних регіонах насамперед турбує відновлення порядку та захист їхніх прав, тому акценти в українському інформаційному полі мають бути розставлені з урахуванням цих потреб, вважає аналітик фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Марія Золкіна.

"У середині квітня (у соціологічному дослідженні КМІС - ІФ) було зафіксовано, що жителі Донецької області найбільше боялися поширення бандитизму та розгулу злочинності. У Луганській області ця тривога була приблизно такою самою, але економічні тривоги були також важливі", - сказала вона в ефірі програми "Національний інтерес" на телеканалі БТБ.

За її словами, жителям східних регіонів необхідно знати, що українська влада бореться не з їхніми ідеями чи позицією, не з їхнім небажанням у деяких випадках жити в єдиній Україні. "Ми боремося з тими, хто порушує ваші права. На сьогодні, здається, пересічні громадяни стають тверезими у своїх оцінках, адже нікому не подобається відсутність будь-якого захисту", - наголосила експерт.

М.Золкіна також вважає, що українські ЗМІ мають демонструвати для жителів сходу на противагу регіонам, охопленим хаосом та нестабільністю через терористів, райони тих областей, де місцеве населення не допускає ні псевдореферендумів, ні сепаратистських заворушень.

"Мені здається, було б дуже добре показати дев'ять районів Луганської області, де висять українські прапори, де стоять блокпости, що перешкоджають проникненню саме сепаратистів, а не українських силовиків. Киянам, напевно, назви маленьких містечок нічого не скажуть, а жителю Луганської області - скажуть. І якщо він подумає, що за 100 кілометрів, у Сватовому, його сусіди нікого не пустили до себе і ніякого референдуму не проводять, і у них чисто, спокійно та немає ніяких заворушень і бандитизму, - то людина замислиться", - зазначила соціолог.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА