16:28 16.05.2014

Турчинов повідомив Сікорському, що економічна ситуація на Донбасі катастрофічна

2 хв читати

Виконувач обов'язків президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов провів зустріч з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським, повідомляє прес-служба Верховної Ради України.

Під час бесіди сторони обговорили поточну ситуацію в Україні, питання подальшої активізації двостороннього співробітництва, лібералізації візового режиму для громадян України з ЄС та майбутні президентські вибори.

За словами О.Турчинова, влада робить все, щоб проблеми на сході країни не впливали на ситуацію, що склалася у всій Україні.

"Для нас дуже важливо стабілізувати економіку і щоб запрацював механізм реформ, який зараз впроваджується Кабінетом Міністрів", - наголосив він.

Водночас спікер зазначив, що ситуація, що зараз склалася в економіці Донецької і Луганської областей, катастрофічна.

"Терористи нападають на банки та місцеві казначейства, що призвело до зупинки розрахунків у цих регіонах. Тобто дії злочинців загрожують не лише життю та здоров'ю громадян, але і безпосередньо їхньому добробут", - сказав він додавши, що з вини збройних супротивників центральної влади можуть бути припинені виплати зарплат і пенсій у центральній частині Донецької та Луганської області.

"Саме тому влада продовжуватиме антитерористичну операцію проти тих, хто зі зброєю в руках воює проти України", - пояснив О.Турчинов.

Керівник парламенту наголосив: влада робить все, щоб не постраждало цивільне населення, і готова вести діалог з тими, хто розуміє, що "вирішення питання лежить саме в правовій площині, реформи і зміни, що відбуватимуться в країні".

Стосовно ж питання проведення президентських виборів в Україні О.Турчинов зазначив, що влада робить все, щоб вони відбулися демократично, чесно і прозоро.

"Після виборів завершиться процес стабілізації влади в державі", - висловив сподівання керівник парламенту .

Р.Сікорський у свою чергу зазначив, що Польща продовжить надавати Україні підтримку "з метою впровадження в Україні Угоди про асоціацію з Європою".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА