16:01 17.05.2014

Регіонал Новинський пропонує ухвалити меморандум миру та злагоди

2 хв читати

Народний депутат Вадим Новинський (Партія регіонів) представив на круглому столі в Харкові проект Меморандуму миру і злагоди, який запропонував підписати всім парламентським фракціям і партіям.

Проект Меморандуму миру і злагоди містить заклик до всіх сторін конфлікту, "простягнути одне одному руку для будівництва суверенної, єдиної України".

У ньому міститься положення про підтримку женевських домовленостей від 17 квітня і засуджується протиправне застосування зброї і насильство, які призвели до масової загибелі людей.

Крім того, в меморандумі закріплено зобов'язання провести конституційну реформу, яка передбачала б закріплення позаблокового статусу України. "Участь у всіх політичних, економічних і міждержавних союзах за результатами всенародного референдуму, ліквідація обласних та районних адміністрацій,... прямі вибори керівників регіонів жителями області,... забезпечення можливостей жителям регіону вирішувати свої проблеми на місцевих референдумах, остаточне закріплення України як парламентсько-президентської республіки", - зачитав В.Новинський проект Меморандуму.

У документі також міститься положення про обмеження повноважень президента і спрощення процедури його імпічменту.

"Для зміцнення миру і згоди Верховна Рада України забезпечить конституційне закріплення статусу російської мови", - процитував В.Новинський положення проекту Меморандуму.

Також документ пропонує ухвалити закон про недопущення правового переслідування громадян із приводу подій, які мали місце під час масових акцій протесту в Україні, за винятком особливо тяжких злочинів проти життя і здоров'я людей.

У проекті документа також зазначено, що Верховна Рада закликає до роззброєння всіх незаконних формувань і громадян, закликає до відновлення правопорядку та громадського спокою шляхом припинення кровопролиття, притягнення до відповідальності всіх, хто брав участь у вбивстві мирних людей під час масових акцій протесту, призупинення АТО на південному сході України і повернення військовослужбовців, задіяних у ній, на місця постійної дислокації.

У проекті документа зазначено необхідність проведення судової реформи, реформи правоохоронних органів і прокуратури, боротьби з корупцією на всіх рівнях влади, а також спрощення процедури імпічменту президента і створення антикорупційного комітету України. Окремо відзначається необхідність недопущення міжконфесійних конфліктів під приводом революційної доцільності.

"Я запропонував би, щоб цей за меморандум з деякими доопрацюваннями проголосували у Верховній Раді і його підписали основні кандидати в президенти", - сказав В.Новинський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині одна загибла, дев’ятеро постраждалих в результаті ворожих обстрілів

Війська РФ вранці знову обстріляли населені пункти Херсонської області, у селі Наддніпрянське поранено двох жителів

У Нью-Йорку Донецької області в результаті обстрілів за минулий день загинуло чотири жителі

У Херсонській області в результаті обстрілів четверо людей загинули, ще десятеро дістали поранення

У Дніпрі тривають пошуково-рятувальні роботи в пошкодженій ракетним ударом багатоповерхівці

Росіяни скидали боєприпаси з БПЛА на Нікополь, обстрілювали з артилерії

Окупанти завдали понад 300 ударів по Запорізькій області, під вогнем перебували сім населених пунктів

Силами ППО вночі збито 10 із 10 ударних БПЛА в межах шести областей

Сили оборони за добу ліквідували 1070 окупантів і 57 артилерійських систем противника

У разі атаки Ізраїлю проти Лівану почнеться "війна на знищення" - представництво Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА