16:20 17.05.2014

Газопостачання Донбасу під загрозою через захоплення об'єкта ГТС у Донецькій області - "Укртрансгаз"

2 хв читати

Невідомі у військовій формі і з вогнепальною зброєю із застосуванням сили сьогодні близько 14.00 захопили адміністративну будівлю краматорського лінійно-виробничого управління магістральних газопроводів "Донбастрансгаз", повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі ПАТ "Укртрансгаз".

За її даними, близько 50 осіб, які незаконно проникли на територію об'єкта, відмовилися проводити переговори та добровільно залишили територію об'єкта, від функціонування якого залежать поставки природного газу в регіоні на такі великі промислові об'єкти державного значення як заводи важкого машинобудування та металургійної промисловості, зокрема, Новокраматорський машинобудівний завод.

Крім того, під загрозою перебуває газопостачання низки енергогенеруючих об'єктів, зокрема Вуглегірської ТЕС (ПАТ "Центренерго").

У цьому зв'язку "Укртрансгаз" закликає зупинити протиправні дії і негайно звільнити об'єкт, щоб не допустити виникнення незворотних техногенних наслідків.

"Такі незаконні дії на об'єктах ГТС ПАТ "Укртрансгаз" можуть призвести до зриву надійного газопостачання регіону, а так само до незворотних техногенних наслідків. Незаконні дії третіх осіб на об'єктах ГТС можуть призвести до зриву енергобезпеки регіону", - наголошується в повідомленні.

"Укртрансгаз" також закликав владу посилити охорону об'єктів газотранспортної системи в усій країні для гарантування безпеки її безперебійної роботи .

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни. Пропускна здатність ГТС України на вході становить 288 млрд куб. м, на виході - 178,5 млрд куб. м, зокрема до країн Європи 142,5 млрд куб. м, Молдови - 3,5 млрд куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА