19:16 20.05.2014

Київ до 17.00 22 травня очікує від Москви роз'яснень про навчання "Авіадартс-2014", заплановані на 21-27 травня

2 хв читати

Україна вимагає від Росії офіційно роз'яснити цілі, кількість та типи сил і засобів, які будуть задіяні в навчаннях ВПС РФ "Авіадартс-2014" у період із 21 по 27 травня.

"Україна, згідно з п. 16 Віденського документа про заходи зміцнення довіри і безпеки, звернулася каналами зв’язку ОБСЄ до Російської Федерації з вимогою офіційно роз’яснити цілі проведення навчань, а також повідомити кількість та типи залучених до них сил та засобів. Відповідно до Віденського документа, РФ зобов’язана надати відповідні роз’яснення протягом 48 годин з моменту отримання запиту, тобто до 17 год. за київським часом 22 травня поточного року", - йдеться в коментарі МЗС України, поширеному у вівторок прес-службою зовнішньополітичного відомства.

Крім того, Україна, відповідно до п. "В.3" розділу ІІ документа ОБСЄ "Заходи стабілізації у відношенні до локальних кризових ситуацій", закликала Російську Федерацію утриматися від здійснення у період президентських виборів польотів бойових літаків у безпосередній близькості до кордонів нашої держави.

У МЗС із посиланням на офіційний сайт Міністерства оборони РФ повідомили, що в період із 21 по 27 травня в районі міст Ліпецьк, Воронеж та Рязань проводитимуться вчення ВПС РФ "Авіадартс-2014". Активна фаза навчань намічена на 24-25 травня, вона передбачає на території Воронезької області відпрацьовування "бойового застосування ракетного, бомбового та гарматного озброєння по наземним цілям, а також подолання системи ППО умовного супротивника".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА