17:33 21.05.2014

До маріупольських подій 9 травня причетні деякі працівники міськуправління міліції, стверджують у батальйоні «Азов»

2 хв читати

У батальйоні Національної гвардії «Азов» стверджують, що до організації бою в Маріуполі 9 травня причетні співробітники міського управління міліції.

"Зараз ми можемо точно сказати, що маємо справу зі зрадою, що готувалася безпосередньо в структурах МВС, насамперед у міськуправлінні МВС Маріуполя, але не лише. Так само до цього були причетні й інші посадові особи МВС. Сценарій, який вони для себе розробляли, не пройшов, події відбулися зовсім за іншим сценарієм", - розповів заступник командира батальйону "Азов" Ярослав Гончар на брифінгу в середу в Києві.

Водночас, за його словами, виявилося, що не всі співробітники міліції "були готові зрадити Україну", вони дотримувалися принципової позиції і деякі з них загинули під час подій 9 травня.

"Так само несподівано для організаторів цієї провокації, що армія України рішуче виступить на підтримку людей, заблокованих у МВС", - повідомив Я.Гончар.

За даними розслідування батальйону, згідно з підготовленим сценарієм, картина мала бути такою, ніби представники "Правого сектора" напали на співробітників міліції. "Однак сталося не так, як було заплановано терористами. Співробітники підрозділу "Азов" дали гідну відсіч, і на сьогоднішній день, розслідуючи в рамках нашої групи обставини та події, що відбулися 9 травня, ми зібрали велику кількість матеріалів, зокрема задокументовані розмови з очевидцями, безпосередніми учасниками подій, у нас є певна кількість відеодоказів", - повідомив представник батальйону Володимир Кочетков.

За його словами, під час розслідування виникло питання, куди поділися тіла загиблих бойовиків. "Я на свої очі бачив, як мінімум, п’ять тіл. Інформації, де ці тіла перебувають, у нас немає", - наголосив В.Кочетков.

Як повідомлялося, 9 травня у Маріуполі був бій українських силовиків з бойовиками в міськуправлінні міліції. За даними МВС, серед загиблих - один співробітник, п’ятеро міліціонерів поранено. За даними МВС, близько 20 бойовиків були вбиті і четверо узяті в полон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА