18:17 22.05.2014

Законопроект про податковий компроміс потребує суттєвого доопрацювання - УСПП

2 хв читати

Ухвалення законопроекту про податковий компроміс в нинішньому вигляді створить передумови для подальших корупційних зловживань і платників податків, і посадових осіб контролюючих органів, вважає голова комісії Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) із питань економічної політики Юлія Дроговоз.

"Податковий компроміс сьогодні не на часі, оскільки він не повинен служити "передвиборною цукерочкою" для виборців. Законопроект має бути доопрацьовано і запущено лише як дієвий механізм детінізації економіки. Бізнес має нарешті усвідомити свою соціальну відповідальність перед суспільством у частини сплати податків, а влада - свою відповідальність за розвиток держави, за її майбутнє", - наводить її слова УСПП у своєму прес-релізі.

За словами Ю.Дроговоз, законопроект передбачає право платника податків на застосування режиму податкового компромісу протягом 60 днів із дня набуття чинності законом. Цей режим передбачає надання платником уточнювальних розрахунків за формою, встановленою Міністерством фінансів, та сплату ПДВ і податку на прибуток у розмірі 15% від суми зниженого податку, при цьому 85% вважаються погашеними. На погодження податкових зобов'язань необхідно 60 календарних днів

"При цьому в законопроекті чітко не визначено момент, з якого починається таке узгодження (з дати подання уточнювального розрахунку, з дати прийняття податкового повідомлення-рішення або з дати закінчення терміну, відведеного на проведення документальної перевірки)", - зазначає експерт.

Ю.Дроговоз наголошує, що документ також не визначає процедури узгодження податкових зобов'язань між платником податків та контролюючим органом, що створює широке поле для корупції та порушення прав платника податків.

"Термін, відведений на проведення перевірки, є дуже стислим (90 календарних днів), якщо взяти до уваги неукомплектованість штатів податкових органів, проведення їх скорочення та очікування масових звернень платників податків щодо використання режиму податкового компромісу", - вважає вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА