17:12 29.05.2014

МЗС України: Кінорежисер Сенцов перебуває в СІЗО в Москві

1 хв читати
МЗС України: Кінорежисер Сенцов перебуває в СІЗО в Москві

Український кінорежисер Олег Сенцов перебуває в слідчому ізоляторі в місті Москва, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

"Ми можемо підтвердити, що затриманий Олег Сенцов перебуває в Москві. Вчора відбулася зустріч з ним російського адвоката", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс в четвер.

За його словами також з О.Сенцовим перебуває ще один затриманий раніше в Криму громадянин України Олександр Кольченко.

Українське посольство в Росії вкотре зробило запит для проведення зустрічі з О.Сенцовим і О.Кольченком, а також з іншими громадянами України, які, за інформацією української сторони, були затримані за тією ж кримінальною справою.

"За інформацією адвоката, стан О.Сенцова нормальний і наразі йому надається вся необхідна правова допомога", - наголосив Є.Перебийніс.

Він додав, що Україна і надалі докладатиме всіх зусиль для проведення зустрічі з українцями та надання їм необхідної консульсько-правової допомоги, а також домагатиметься їхнього звільнення.

11 травня співробітники ФСБ РФ у Криму затримали українського кінорежисера О.Сенцова. Йому інкримінують організацію теракту. 19 травня з'явилася інформація про те, що він був переведений у київське СІЗО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА