09:30 02.06.2014

Командир батальйону "Донбас" на Майдані розкритикував "Правий сектор"

2 хв читати

Бійці "Правого сектора" шкодять справі відновлення порядку на сході України, заявляє командир добровольчого батальйону територіальної оборони Донецької області "Донбас" Семен Семенченко.

"Правий сектор... насправді жодного разу не брав участі в бойових діях, зате вже два з половиною місяці грабує місцеве населення. Вони займаються мародерством, розбоями і здирством, а боротися вміють лише з мирними жителями або з переляканою міліцією. Справжній ворог їм не по зубах", - сказав С.Семенченко на майдані Незалежності в Києві в неділю, відповідаючи на запитання журналістів про хід антитерористичної операції та ситуацію в Донецькій і Луганській областях.

Крім того, командир батальйону стверджує, що представники "Правого сектора" на сході країни діють у змові з місцевими кримінальними авторитетами, від яких отримують фінансування. "Нічого спільного з участю у бойових діях їхня діяльність не має", - стверджує С.Семенченко.

Як повідомляє прес-секретар батальйону "Донбас", С.Семенченко прибув на майдан Незалежності в Києві, щоб набрати до свого батальйону добровольців.

Уранці в неділю командир "Донбасу" написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook: "Приїхали з хлопцями на Майдан. Будемо тут дві години. Забрали 23 людини на фронт... Автобус недалеко; отже, хто готовий захищати Україну - забираємо одразу з речами. Після перемоги зобов'язуємося повернути на те саме місце, де взяли".

Як відомо, батальйон "Донбас" - це добровольчий батальйон територіальної оборони Донецької області, не менше ніж 75% особового складу формування якого становили жителі Донецької області.

Як повідомлялося, 22 травня лідер партії "Правий сектор" Дмитро Ярош заявив, що представники його організації беруть участь у діяльності батальйонів територіальної оборони в східних регіонах України, однак спростував інформацію про те, що "Правий сектор" розгорнув партизанський рух у східних регіонах.

"Наші бійці, які нині є у складі батальйонів територіальної оборони саме в Донецькій, Харківській, Дніпропетровській областях, не мають практично жодних проблем, пов'язаних із тим, що їх хтось там (із числа місцевих жителів - ІФ) ненавидить, погано до них ставиться", - сказав він.

Лідер "Правого сектора" також поінформував, що мережа організацій, що існує в східних регіонах, приміром, постачає розвідувальну інформацію українським силовим структурам. Д.Ярош також заявив, що періодично сам таємно виїжджає у східні регіони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА