09:01 03.06.2014

Вибух у Луганській обладміністрації влаштували бойовики - генерал ЗС України

2 хв читати
Вибух у Луганській обладміністрації влаштували бойовики - генерал ЗС України

В. о. начальника Головного управління роботи з особовим складом Збройних сил України Олександр Розмазнін стверджує, що вибух у будівлі Луганської обладміністрації в понеділок спричинив обстріл з ПЗРК з будівлі обласної СБУ, в якій перебувають бойовики.

"Сьогоднішній випадок із влученням ракети з ПЗРК у будівлю обладміністрації свідчить про те, що не всі вміють ними користуватися", - сказав він в ефірі ICTV в понеділок.

Відповідаючи на уточнення ведучої про спростування інформації стосовно того, що вибух влаштували бойовики, О.Розмазнін сказав: "Ні. Вони запустили ПЗРК з даху будівлі СБУ Луганської області, і ця ракета спрацювала на тепло від кондиціонера".

Раніше українські ЗМІ з посиланням на очевидців вибуху повідомили, що члени незаконних збройних формувань намагалися підбити літак українських військово-повітряних сил із ПЗРК, проте влучили у вікно.

У прес-службі "ЛНР" стверджують, що українська авіація скинула на будівлю Луганської обладміністрації касетні бомби, внаслідок чого загинули п’ятеро мирних громадян, кілька бойовиків поранено. За його словами, "серед представників керівництва "ЛНР" постраждалих немає".

Водночас прес-офіцер АТО Олексій Дмитрашковський заявив, що вибух у Луганській облдержадміністрації стався всередині будівлі, обстрілу ззовні, тим паче з літака, не було. "Найбільш імовірною причиною вибуху було необережне й невміле поводження із стрілецькою зброєю та вибуховими речовинами", - сказав він.

Директор департаменту охорони здоров'я Луганської обладміністрації Павло Малиш повідомив, що внаслідок вибуху загинуло щонайменше двоє людей.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА