18:58 03.06.2014

Нацраді з телебачення можуть дозволити тимчасово припиняти ретрансляцію іноземних каналів - законопроект

2 хв читати

Державний комітет телебачення і радіомовлення розробив проект закону щодо протидії інформаційній агресії іноземних держав, що передбачає надання Національній раді з питань телебачення і радіомовлення права тимчасово припиняти мовлення іноземних телерадіокомпаній на території України терміном до шести місяців.

Текст законопроекту оприлюднено на офіційному сайті Держкомтелерадіо.

Зокрема, вищезгадане рішення, згідно з проектом закону, Нацрада може прийняти у разі, якщо зміст телерадіопрограм іноземних мовців суперечить інтересам національної безпеки, територіальній цілісності або громадському порядку. Таке рішення регулятора може бути оскаржено в українському суді.

Крім того, законопроект передбачає введення обов'язку для телерадіоорганізацій, незалежно від їхньої форми власності, невідкладно та безоплатно оприлюднювати інформацію про надзвичайні ситуації, а також інформацію Антитерористичного центру при Службі безпеки України у разі проведення антитерористичної операції.

Законопроект, розроблений комітетом, також передбачає внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення, згідно з якими передбачаються штрафні санкції в розмірі від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян для працівників іноземних ЗМІ, якщо вони здійснюють свою діяльність без акредитації, яку вони мають отримувати в Міністерстві закордонних справ.

Як повідомлялося, у квітні Нацрада подала позов до суду до дистриб'ютора великих російських телеканалів ТОВ "Торсат" про визнання такими, що суперечать українському законодавству та Європейській конвенції про транскордонне телебачення, телеканалів "Первый канал. Всемирная сеть" (ВАТ "Первый канал"), "РТР-Планета", "Российский информационный телеканал "Россия-24" (ВДТРК, "Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания"), "НТВ-Мир" (ВАТ "Телекомпания НТВ"). Нині у справі призначено експертизу, мовлення телеканалів на території України призупинено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА