13:48 04.06.2014

Нацгвардія України та армія отримають на озброєння БТР "Дозор"

2 хв читати
Нацгвардія України та армія отримають на озброєння БТР "Дозор"

В. о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов у середу перебуває в Донецькій області, зокрема, він відвідав командний пункт поблизу Слов'янська для координації дій військових підрозділів, задіяних в антитерористичній операції.

Як повідомляє прес-секретар голови Верховної Ради, дорогою на позиції АТО на одному з харківських військових полігонів було проведено випробування бойової техніки, зокрема бронетранспортера "Дозор", який планується прийняти на озброєння Національної гвардії та Збройних сил України.

За інформацією сайта МВС України, огляд важкої та спеціальної військової техніки, яку використовуватиме українська армія, зокрема, під час антитерористичної операції на сході країни, відбувся на військовому полігоні поблизу Чугуєва (Харківська обл.). В огляді, окрім О.Турчинова, взяли участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та командири батальйонів, що беруть участь у військових діях на сході.

"Відомий БТР-4Е дуже добре показав себе під час подій на сході. Однак під час бойових дій виявилися деяка недосконалості техніки, яка з допомогою експертів і конструкторів можна виправляти вдосконаленням нашої зброї", - сказав після завершення огляду О.Турчинов, повідомляє сайт МВС.

За його словами, на полігоні були представлені поліпшені моделі вітчизняної техніки, серед них - спеціальні санітарні машини та бронетранспортер "Дозор".

"Малий бронетранспортер "Дозор" - втричі дешевше, ніж БТР-4Е, він відмінно зарекомендував себе в польових умовах, і сьогодні цю машину дуже чекають у Нацгвардії", - сказав О.Турчинов.

Згідно з інформацією МВС, для налагодження масового виробництва "Дозорів", необхідно кілька місяців. При цьому Польща вже купила в України ліцензію на "Дозори", щоб поставити їх на озброєння і своїй армії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА