20:08 05.06.2014

Потяг "Укрзалізниці" з дітьми-сиротами виїхав із Луганська до Одеси

2 хв читати

Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") 5 червня після затримки все ж змогла розпочати евакуацію з Луганська групи з майже 500 дітей-сиріт у супроводі дорослих (502 людини, зокрема, 451 дитина).

Як повідомила прес-служба "Укрзалізниці" агентству "Інтерфакс-Україна", для цього Донецька залізниця сформувала додатковий потяг №525/526 сполученням Луганськ-Одеса із десяти вагонів: один купейний та дев'ять плацкартних.

Потяг вирушив із Луганська о 19:10 у четвер і прибуде до Одеси в п'ятницю орієнтовно в обід.

"Це друга спроба вивезти велику групу дітей із неспокійного регіону. Нагадаємо, спочатку їх хотіли перевезти у вагонах Одеської залізниці, але спеціальний потяг, що прямував з Одеси до Луганська, довелося повернути назад через втручання "ДНР", - повідомила прес-служба адміністрації.

Як зазначив начальник головного пасажирського управління "Укрзалізниці" Ігор Бреус, у складних обставинах залізниці України забезпечуватимуть безпечні перевезення. Він уточнив, що заявка на перевезення цієї групи дітей-сиріт надійшла напередодні від Луганської облдержадміністрації.

Крім того, в допомогу Донецькій магістралі для перевезення пасажирів із Луганська та Донецька задіяно потяги формування Придніпровської, Південно-Західної та інших залізниць, а до графікових потягів додано по п’ять-шість додаткових вагонів.

"Сьогодні на Донецькій залізниці ми пропускаємо потяги лише на одній ділянці: Красноармійськ-Чаплине-Синельникове. Це єдиний можливий шлях, оскільки раніше через втручання в роботу інфраструктури та її ушкодження, а також з метою безпеки пасажирів три ділянки було закрито для руху", - сказав І.Бреус.

Він додав, що залізничники збільшили кількість зупинок, оскільки потяги прямують за зміненим маршрутом. "Зокрема, вони зупиняються на станціях Синельникове-1, Красноград та Павлоград", - зазначив І.Бреус.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА