20:30 05.06.2014

У БДІПЛ/ОБСЄ похвалили ЦВК за організацію виборів президента України

2 хв читати

Місія БДІПЛ/ОБСЄ зі спостереження за президентськими виборами в Україні високо оцінила діяльність Центральної виборчої комісії на минулих виборах.

Як повідомляє прес-служба ЦВК, про це йшлося в четвер на зустрічі голови ЦВК Михайла Охендовського з делегацією місії БДІПЛ/ОБСЄ, яку очолює Каетана де Зулуета Овтрам.

"Саме ви та ваші колеги встановили дуже високі стандарти діяльності Центральної виборчої комісії під час нинішньої виборчої кампанії. Хотілося б, щоб і ваші наступники були здатні організовувати всі ці процеси на такому самому високому рівні", - сказала К.Овтрам.

М.Охендовський, у свою чергу, зазначив, що ЦВК чекає на рекомендації, які надасть у своєму остаточному звіті БДІПЛ/ОБСЄ. Він наголосив, що ЦВК уважно вивчить ці рекомендації, та висловив сподівання, що Верховна Рада також приділить їм увагу під час подальшого вдосконалення національного виборчого законодавства.

"Найголовніше, щоб у майбутньому вони працювали на поліпшення середовища, в якому відбуватимуться усі наступні загальнонаціональні вибори", - зазначив голова ЦВК.

При цьому він повідомив, що вже доручив підготувати пропозиції щодо вдосконалення механізму голосування виборців на окупованих територіях.

М.Охендовський також вважає за необхідне вдосконалити порядок формування окружних і дільничних виборчих комісій, оскільки через нездатність окремих кандидатів у президенти подати кандидатури для включення до них у багатьох комісіях кількість членів залишилася на мінімальному рівні. Це призвело, зокрема, до багатогодинних черг виборців на чималій кількості виборчих дільниць.

"Нинішні позачергові президентські вибори незабаром стануть частиною історії України. Але я сподіваюся, що моїм колегам у наступному складі ЦВК вдасться узагальнити той досвід, якого і комісія, і Україна в цілому як держава набули під час цих виборів, а також зробити висновки з помилок, які мали місце під час нинішнього виборчого процесу і, врешті-решт, зробити максимум можливого для того, щоб наступні вибори президента України були простими, легкими з погляду організації та, безумовно, абсолютно безпечними", - констатував голова ЦВК.

"Упевнений, що на тих виборах зможуть вільно проголосувати всі виборці Автономної Республіки Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополь", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ЗСУ другу добу ведуть контрударні дії в семи прикордонних селах із РФ - ОСУВ "Хортиця"

ГУР МО про нічну атаку дронів на військові об'єкти в РФ: Це закономірний наслідок російського вторгнення

На Харківщині сили розвідки та оборони застосовують необхідні заходи - ГУР МО

На Харківщині ситуація загострилася, тривають бої в прикордонних районах уздовж держкордону з РФ - Сирський

У понеділок в Україні, крім західних областей, подекуди невеликий дощ - Укргідрометцентр

Повідомлено про підозру чоловіку, який кинув гранату в поліцейського в Броварах - поліція

США запропонували Ізраїлю розвіддані, щоб уникнути вторгнення в Рафах - ЗМІ

Глядачі України на Євробаченні-2024 поставили найвищі бали Швейцарії, Хорватії та Ірландії

Мінкультури подякувало Alyona Alyona & Jerry Heil за гідне представлення України на Євробаченні-2024

Однією з цілей наступу РФ у Харківській області, можливо, є створення "буферної зони" для захисту Бєлгорода - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА