20:39 05.06.2014

Кабмін за пропозицією прикордонслужби вирішив припинити рух через низку пунктів пропуску в Луганській і Донецькій областях на кордоні з РФ

2 хв читати
Кабмін за пропозицією прикордонслужби вирішив припинити рух через низку пунктів пропуску в Луганській і Донецькій областях на кордоні з РФ

Кабінет Міністрів у четвер ухвалив рішення щодо припинення руху через деякі пункти пропуску в Луганській та Донецькій областях на кордоні з Росією.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, таке рішення ухвалено з міркувань громадської безпеки та з метою запобігання виникненню загрози життю або здоров'ю населення внаслідок небезпечних подій, що відбуваються на окремих територіях, а також з урахуванням пропозиції Державної прикордонної служби України щодо припинення руху відповідно до ч. 1 ст. 10 угоди між українським та російським урядами про пункти пропуску через держкордон між Україною та РФ і ст. 7 угоди між урядами двох держав про порядок перетинання українсько-російського держкордону жителями прикордонних регіонів України та РФ.

Згідно з рішенням, припинено рух через пункти пропуску: в Луганській області - Должанський, Червонопартизанськ, Червона Могила, Новоборовці, Краснодарський (пункт пропуску на суміжній території - Донецьк), Краснодарський (пункт пропуску на суміжній території - Нижній Швирьов), Сєверний; у Донецькій області - Маринівка.

Кабмін доручив Міністерству закордонних справ поінформувати російську сторону про це рішення.

Раніше в четвер повідомлялося, що Державна прикордонна служба України закрила деякі пункти пропуску на кордоні з Росією в Луганській області у зв'язку з безпековою ситуацією в регіоні. Так, тимчасово закрито пункти пропуску Червонопартизанськ, Должанський і Червона Могила, про що офіційно повідомлено Російській Федерації.

Прикордонвідомство направило також пропозиції до Кабінету Міністрів щодо припинення руху через низку пунктів пропуску на кордоні з Росією відповідно до ч. 1 ст. 10 угоди між урядом України та урядом Російської Федерації про пункти пропуску через державний кордон між Україною та Російською Федерацією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА