12:14 09.06.2014

Порошенко представляє інтереси Заходу і українських олігархів, вважає більшість росіян - опитування

2 хв читати

Понад 60% росіян стежили за перебігом президентської виборчої кампанії в Україні, зокрема 19% робили це постійно, третина (36%) не виявляла інтересу до цієї події, засвідчило опитування ВЦВГД.

За даними соціологів, за підготовкою до виборів президента України частіше спостерігали москвичі та петербуржці (89%), літні люди (73%).

При цьому 1% учасників опитування повідомляли, що вперше дізналися про проведення президентських виборів у сусідній державі.

На запитання, які почуття викликає П.Порошенко, відповіді росіян розподілилися так: недовіра (29%), байдужість (22%), антипатія (19%) і осуд (17%). Кожен десятий респондент у ньому розчарований (11%) або налаштований скептично (10%), з ненавистю ставляться 7% опитаних. З довірою та надією сприймають П.Порошенка по 2% респондентів відповідно.

Соціологи запитали у росіян, чиї позиції та інтереси, на їхню думку, представляє П.Порошенко. 43% опитаних відповіли, що новий президент України представляє інтереси США та Євросоюзу; 37% - впевнені, що він лобіює інтереси великого бізнесу, олігархів; 21% респондентів вважають, що П.Порошенко близький із націоналістами та бандерівцями; 17% - переконані, що його непокоять лише власні інтереси; 12% росіян вважають, що новий український президент представляє інтереси спецслужб.

Про те, що глава держави є представником західної та центральної областей України, сказали 6% респондентів. Тільки 2% припускають, що новий президент обстоює позиції жителів Східної та Південної України і лише 1% - що він представляє інтереси всіх українців.

Опитування ВЦВГД відбувалося 31 травня - 1 червня серед 1600 осіб у 130 населених пунктах в 42 суб'єктах РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА