20:31 11.06.2014

Екс-народного депутата Лозінського звільнили з тюремного ув’язнення у зв’язку зі станом здоров'я, заявляє депутат Ляшко

2 хв читати

Колишнього народного депутата України Віктора Лозінського, засудженого за вбивство жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника, звільнено у зв’язку зі станом здоров'я, стверджує народний кандидат (позафракційний) Олег Ляшко.

"Сьогодні вбивцю Віктора Лозінського (за рішенням суду від 4 червня) звільнили у зв’язку зі станом здоров'я з ув’язнення. Він відбував покарання у виправній колонії №119 в Мартусівці Київської області з 1 березня 2010 р., сидіти мав до 1 березня 2020 року", - написав О.Ляшко на своїй сторінці у Facebook.

Він припускає, що діагноз сфальсифіковано, тому що раніше, за свідченнями очевидців, В.Лозінський не хворів.

Як повідомлялося, 16 червня 2009 року в Голованівському районі Кіровоградської області стався інцидент за участю тодішнього народного депутата В.Лозінського (обраний за списком БЮТ), прокурора Голованівського району Євгена Горбенка, начальника райвідділу міліції Михайла Ковальського, внаслідок чого загинув 55-річний місцевий житель В.Олійник.

Дніпровський райсуд Києва у квітні 2011 року засудив В.Лозінського до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство В.Олійника з хуліганських спонукань, а також за незаконне зберігання та поводження зі зброєю та боєприпасами. Отже, з шести статей обвинувачення, за якими прокуратура передавала матеріали справи стосовно В.Лозінського до суду, його засудили за двома статтями. Суд також зобов'язав В.Лозінського відшкодувати судові витрати за проведені експертизи в сумі понад 10 тис. грн.

Фігурантів справи В.Лозінського засудили до різних термінів: колишнього прокурора Голованівського району Євгена Горбенка - до дев’яти років позбавлення волі, екс-начальника Голованівського райвідділу міліції Михайла Ковальського - до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном на три роки (без відбування покарання), єгеря Голованівського лісництва Василя Перепелицю - до чотирьох років позбавлення волі.

У березні 2013 року Вищий спеціалізований суд із розгляду кримінальних і цивільних справ, розглянувши касацію на вирок В.Лозінському, зменшив термін його ув'язнення на чотири роки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА